Guadalajara

Mexico / Jalisco / Guadalajara /
 ciutat, capital city of state/province/region (en), dibuixar només les fronteres

Guadalajara és la capital i ciutat més gran de l'estat mexicà de Jalisco i és la segona ciutat més poblada de Mèxic.
La ciutat està situada a la regió central de l'estat i en la zona occidental del Pacífic de Mèxic. Amb una població de 1.579.174.
La zona metropolitana de Guadalajara inclou altres set municipis adjacents i té una població de 4095715 a 2008, per la qual cosa és la segona més gran a l'àrea metropolitana a Mèxic, per darrere de la Ciutat de Mèxic. El municipi és la més densament poblada a Ciutat Mèxic després de Nezahualcóyotl en l'Estat de Mèxic.

Guadalajara es troba a una altitud de 1600 metres (5200 peus), afavorint amb un suau, clima primaveral.

La ciutat deu el seu nom a la ciutat espanyola de Guadalajara, amb el nom originari de l'àrab Wadi-al-Hajara (وادي الحجارة), que significa "la vall de les pedres", la traducció literal del nom ibèric (Arriaca), que significa "riu Stony ".

Mèxic Guadalajara és la segona ciutat més gran i una força important en l'economia de Mèxic, la cultura i la religió. Exerceix una influència significativa sobre la resta del país, i té les més importants i ambiciosos projectes d'infraestructura a Mèxic.

La ciutat ha acollit diversos esdeveniments internacionals, com la primera Cimera Iberoamericana el 1991, la Cimera Amèrica Llatina, El Carib-Unió Europea en 2004, la Trobada Internacional de Promotors i Gestors Culturals en 2005, i serà la ciutat amfitriona del 2011 Jocs Panamericans. També va ser nomenada la Capital Americana de la Cultura en 2005, Ciutat Educadora (Ciutat Educadora) el 2006 i la primera a la Ciutat de Mèxic Smart degut al seu ús de la tecnologia en el desenvolupament.

Guadalajara és també coneguda com el Silicon Valley de Mèxic a causa de la seva forta indústria electrònica, i també es considera de Mèxic d'alta tecnologia de capital a causa del seu lideratge en el desenvolupament de programari i la informàtica.

Segons la revista a la IED, Guadalajara es classifica "ciutat del futur", més gran que el d'altres ciutats mexicanes, i el segon més fort potencial econòmic dels principals d'Amèrica del Nord la ciutat darrere de Chicago. També va ser valorat entre els cinc més amigable per als negocis a les ciutats d'Amèrica Llatina 2007.
Nearby cities:
Coordenades:   20°39'45"N   103°21'7"W
  •  175 kms
  •  176 kms
  •  217 kms
Array