National Heroes Memorial (Bucharest) | First World War 1914-1918, war memorial

Romania / Bukarest / Bucharest / Calea Șerban Vodă
 First World War 1914-1918, war memorial

After World War I, Romania was among the first countries that, following the example of France, decided to build a monument dedicated to the memory of those who died on the battlefields. Thus, according to the Versailles Treaty, where each country’s responsibilities to honour the war graves of the fallen heroes.
Nearby cities:
Coordinates:   44°24'40"N   26°5'48"E

Comments

  • Cladirea mausoleului numit in anii comunismului "Monumentul Eroilor Luptei pentru Libertatea Poporului si a Patriei, pentru Socialism" a fost construita la inceputul epocii comuniste, prin demolarea Muzeului Artelor, construit odata cu Parcul Carol, impreuna cu renumita cascada si "Grota de la Filaret" unde se aflau expuse operele lui Dimitrie Paciurea "Frumoasa Adormita" si cei doi "Giganti". Pana in 1990 mausoleul a adapostit mormintele unor eroi comunisti precum Gheorghe Gheorghiu Dej, Dr. Petru Groza, C. I. Parhon s.a. In 1990 Monumentul Ostasului Necunoscut a fost adus in fata acestui mausoleu, dupa ce aproape 50 ani a stat in fata mausoleului de la Marasesti, mutat din Parcul Carol de catre comunisti (care l-au denumit Parcul Libertatii).
  • corect, cu un adaus numai, ca din patruzeci shi ceva de ctitori ai comunismului in Ro, numai 3 erau romani, restul erau ... alogeni
  • Existenta acestui "monument" este o marturie rusinoasa a faptului ca, iata, la 19 ani de la revolutie, comunismul inca mai este viu! Propunerea demolarii lui in scopul construirii Catedralei Mantuirii Neamului (in acest loc) a intampinat puternice opozitii...
  • A true monument for bad taste that sticks up like a sore thumb in the middle of this beautiful park.
  • Ce aveti cu comunistii? Jumate din Bucuresti s-a construit pe vremea comunistilor. Si majoritatea oraselor din tara. Si hoteluri, baraje, si agricultura etc... Mai putin autostrazi. Daca era capitalismul tare atunci castiga al doilea razboi mondial. Dar aici in Romania capitalismul a fost mai slab decat comunismul. Inca ceva : nu existau someri pe vremea comunistilor fiindca se gasea cate ceva de facut pentru fiecare om. Per total comunismul nu a fost rau deloc.
  • SA-MI BAG PULA IN MA-TA DE COMUNIST OLIGOFREN SI RETARDAT CE ESTI BA!!!!!!
  • Tot ce avem acum,avem de la Ceausescu,noi nici macar nu suntem in stare sa intretinem ce a ramas de la el:-j si maimutoiul asta nuj. pe ce lume traieste.
  • Ideea acestui monument exista din 1923, cand se dorea construirea unui simbol al celor care au luptat pentru intregirea romaniei. Intr-adevar a fost construit prin 1950-60 de catre comunisti dar folosind in proportie de 99chitele din timpul perioadei generalului Antonescu. Deci nu va mai cacati pe voi ca prost gust bla bla ca pana la urma nu e 'design' comunist ;). Plus, comunistii au fost scosi de acolo, a ramas simbol al eroilor neamului asa cum a fost intentionat... ce va mai cacati atata pe voi?
  • Show all comments