Пам'ятник Данте Аліг'єрі (Київ)

Ukraine / Kyyiv / Kiev / Київ
 пам'ятник, споруда 2015 року

21 липня 2015 відбулося відкриття пам'ятника Данте Аліг'єрі.
Пам'ятник зображає поета в повний зріст, на ньому тога, а на голові вінок. Біля ніг Данте Аліг'єрі (видатний італійський політик, богослов і поет, склав "Божественну комедію") знаходиться величезний орел. Поруч з пам'ятником встановлено три лавочки химерної форми.
У 2015 році виповнюється 750 років з дня народження Данте Аліг'єрі. Саме до цієї дати посольство Італії в Україні вирішило зробити киянам подарунок у вигляді скульптури.
За інформацією Італійського інституту культури в Україні, скульптури виготовлені з рідкісного і досить дорогого матеріалу - каррарського білого мармуру, видобуток якого здійснюється виключно в Італії. Цей сорт мармуру вважається одним з найціннішим у світі. Знаменита скульптура Мікеланджело "Давид" висічена саме з нього.
Скульптурну композицію Данте Аліг'єрі виготовив італійський скульптор Лучано Массарі. З української сторони підготовчі роботи з розрахунку правильного положення скульптури на місцевості провів архітектор Леонід Малий.
Відомо, що ініціатива відкриття даного пам'ятника належить посольству Італії. Місце ж для пам'ятника вибирав посол Італії в Україні особисто, відкинувши безліч запропонованих варіантів, серед яких були: Пейзажна алея, Посольство Італії, Маріїнський парк, Європейська площа, Ліцей ім. Данте Аліг'єрі, сквер навпроти заводу Артема та ін.
Кошти на пам'ятник дали українські та італійські підприємці.
Міста поруч:
Координати:   50°27'13"N   30°31'32"E
Ця сторінка востаннє змінена 5 років тому