Staţiunea Durău

Romania / Neamt / Ceahlau /

Situată la 100 km de Piatra Neamţ şi la 6 km SV de comuna Ceahlău (de care aparţine din punct de vedere administrativ), la o altitudine de 780-800 m la poalele faimosului masiv Ceahlau (în partea de NV)- renumit pentru legendele sale şi tradiţiile magice - staţiunea se află într-o regiune montană frecventată încă din secolul al XVIII-lea.
La Durău se afla o mică biserică pictată de celebrul pictor român Nicolae Tonitza. Pe unul din traseele care urcă muntele Ceahlău, turiştii pot admira cascada Duruitoarea (25 m înălţime), cu un impresionant jet de apa şi zgomot asurzitor (de unde îşi trage şi numele). Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fără praf şi particule alergice, atmosfera ozonată sunt principalii factori naturali de cură. Staţiunea ,deschisa in toate anotimpurile anului, este recomandată pentru odihnă şi tratament al nevrozelor astenice, a stărilor de slăbiciune, a anemiei, pentru refacerea după eforturi psihice sau intelectuale. Exista posibilitatea de a efectua excursii pe Ceahlău (Ocolaşu Mare-1907 m şi Toaca-1904 m, ) şi de a practica sporturile de iarna (pârtie de schi, cu diferite grade de dificultate).
Căi de acces: DN 15 (Turda-Tg.Mures-Piatra Neamţ-Bacău) cu derivaţie pe DJ 155 F din Bistricioara(16 km) sau de la Bicaz-baraj(28 km).
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°59'54"N   25°55'22"E

Comentarii

  • pentru seri de neuitat mergeti la discoteca bradul aka af matura gica nu veti regreta
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 12 ani