Băile Homorod (Brasov)

Romania / Brasov / Homorod /
 ruine, sat

Localitatea Homorod este situata intr-o zona pitoreasca la 35 Km. de municipiul Sighisoara si 65 km. de municipiul Brasov, unde se poate ajunge pe drumul national DN 13 Brasov-Tg.Mures.
In aceasta zona la o distanta de 1 Km. de centrul comunei exista o statiune balneo-climaterica de interes local la o altitudine de 460 m. care in momentul de fata nu se gaseste in functiune, este intr-un stadiu avansat de deteriorare necesitind investitii pentru redarea acesteia in functiune. Aceasta a functionat pana in anul 1975. Apa minerala si namolul din vulcanii noroiosi cu un mare continut de sulf, au fost folosite cu mari succese in tratamentul unor afectiuni reomatismale, afectiuni dermatologice, afectiuni endocrine, nevroze astenicea, afectiuni biliare si hepatice afectiuni digetive. Calitatile curative ale apei si namolului sulforos sunt recunoscute atat in tara cat si peste hotare, fiind atestate de specialisti inca din perioada interbelica.
In jurul fostei statiuni exista o superba zona turistica care este cuprinsa in planul General de urbanism cu un plan urbanistic de zona pentru construirea de case de vacanta.
www.homorod.ro/istorie.php

Din pacate azi, asa arata!
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°1'53"N   25°17'42"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 10 ani