Sportcentrum Dommelhof - Sporthal (Neerpelt)

Belgium / Limburg / Neerpelt
 gymzaal, sporthal, beschermd gebouw, 20e eeuwse constructie

Gebouwd in 1967 en in 1978 uitgebreid door de architecten A. Hoppenbrouwers (Brussel) en Wijckmans. Gelegen in een ruim wandelpark met oude bomen, grasvelden, vijvers, tennisvelden en petanquebanen, aan weerszij van de Dommel, die als natuurlijke baken in het architecturaal concept is geïntegreerd.
quasi rechthoekige sporthal met inscriptie: DOMMELHOF/ SPORT. Ten noorden, voorstaande inkomhal met analoog portaal onder betonnen luifel, met opschrift: PROVINCIAAL SPORTCENTRUM; dubbele steektrap.

id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/80292

De grote sportzaal (48 m x 32 m) met vaste en uitschuifbare tribunes (in totaal 1 500 zitplaatsen) kan omgevormd worden tot drie afzonderlijke ruimtes. De polyvalente zaal is geschikt voor gevechtssporten en dans en beschikt over een verstelbare klimmuur.

De fitnesszaal is uitgerust met kracht- en cardiotoestellen en de volledig ingerichte VIP-ruimte biedt uitzicht over de volledige hal. De sportzone in openlucht bestaat uit een voetbal- en beachvolleybalveld, een polyvalent buitenterrein, een klimmuur, een oriëntatieparcours, een Finse piste en een atletiekpiste waar internationale meetings kunnen plaatsvinden.

Sporthal
- grote zaal die onder te verdelen is in drie delen
- polyvalente zaal (voor bijvoorbeeld vechtsporten en dans)
- vaste en uitschuifbare zittribune (met een capaciteit van 1. 500 zitjes)
- fitnesszaal
Nearby cities:
Coördinaten:   51°13'55"N   5°25'23"E
This article was last modified 12 maanden geleden