Kavicsos gerincen

Romania / Bacau / Valea Seaca /
 domb, erdő, erdészet, láthatatlan, do not draw title (en)

Bacau kavicsos gerincen (740 m maximális magasságot a felső végén), egy antiklinális szerkezetét [1], amely [2] orogen egység található, a külső oldalon a Kárpátok - Subcarpaţii Moldova. Úgy véljük, a leghosszabb vezetni őket, amelynek hossza mintegy 35 km [3].

Tartalom

1 határai
2 Geomorphology
2.1 Földtani
2.2 morfológiája
3 Klíma
4 vízrajz
Május kommunikációs hálózat
5.1 Road
5.2 Vasúti
5.3 Air
6. kulturális és turisztikai látnivalók
7 Lásd még
8 Jegyzetek
9 hivatkozások
10 Irodalom
11 Külső hivatkozások
12 Galéria

Határok

Ez között található Siret folyosón - keletről - és a depresszió hornyot a szerkezet sinclinoriu [1] Tazlău-Casin Depresszió - nyugati. A Northeast dombon Barboiu szomszéd (504 m között helyezkedik el, Beszterce-völgy és a Valley Tazlău), amely el van választva River Trebisa [3] és a déli elválasztva Trotuşului Hill Valley Ouşoru (783 m), hogy West [2]. Beyond igazítás Gura Valley - Slobozia [3], a délkeleti gerincen [4] túléli között egy kis töredék Tatros és a Szeret Piemont - Piedmont Orbeni (vagy Pancesti) - Tatros északabbra Piemont Zabrauti, amelyik Subcarpathians görbület.
Geomorphology
Geológia

A központi tengelye Pietricica között található hegyek és aljzat süllyesztett flis a moldvai Platform, egy felfüggesztett vályú tele kemény betétek, egy szélesebb sinclinoriu gyűrűzött nyugati pereme ezen a platformon. Pietricica főleg miocén kőzetek [2], és túlnyomó részt emelkedett a központban, ahol azokat tartották burdigaliene konglomerátumok és homokkő keményebb. Negelulului North Valley és délre Tatros Ascension alacsonyabbak voltak, és közepette sziklák alacsony keménységű modellezés megkönnyebbülés volt intenzív.

Konglomerátumok zöld schists (megjegyzés funkció), csatlakozik a Kárpát-flis idősebb képződmények (pala disodilice és csempézett menelitele Kliwa származó Sarata, és Nagy-völgy). Oligocén képződmények által lefedett zöld elemek burdigaliene konglomerátumok, amelyek viszont fedezi miocén képződmények (márga homokkő, gipsz, tufa és a vulkáni hamu tortoniene) [3].

Keleti szélén a Peak Pietricica erősen hajlik, hogy folytatása a főgerinc felé Siret egy csík márga és homokkő hegyek faragott mély völgyek által faragott éles erózió [3].

A rész között található a Szeret és Pietricica alatt végzett Glacis negyedidőszaki hegylábi borda mennybemenetele után.

Kiterjesztése déli gerincen, Piemont Orbeni, kavics áll pliocén-negyedkori homok és [3].

Jelenlegi jellemzői a táj alakultak ki a késői pleisztocén és holocén az.
Morfológia

Peak a vízválasztó a medencék a folyók Siret (kelet) és Tazlău (nyugat). A táj egy masszív szerkezete magasságokba lekerekített és kúpos tippek [3], töredezett, mivel rövidebb hegyek (501 m maximális magasságot Chicera Mare Hill) északra Negel haj és a masszív és egységes nagyobb magasság felett 600 m déli cikke.

A dombok északi részének egy bal Trebisa: Chicera Mare (501 m), a magzat (386 m), Samuilă (425 Poiana Mare (306 m) és a között helyezkedik Trebisa és Negel: Slatina -VAL Rea (390 m), Rapa (468 m). A hegyek Kálvária és Pietricica kiterjesztése az főgerincének délre a szemölcs.

A déli gerincén sorakoznak erózió igazítás: szürke (717 m), Fundu malomkő (701 m), Magura (660 m), vége (740 m) Cherry (696 m) és mások. Ebből jelennek interfluves nő, mint szűk túlóra, rövid és párhuzamos (néhány aspektusa hogbackuri), orientált északkeleten: Új-Sarata Hill (574 m), Hill széles (561 m) Dumăriei Hill (461m) , Dlealul Dumache (523 m) Brădişu Hill (525 m).

Morfológiai, keleti lábánál, Glacis elválasztva meredek három morfotektonikai (kitüntetéssel magasságban 250-300 m és a 100-150 m a központi északi és déli területek), a gerincet. A szürke dombok, nyereség és cseresznye keleti lejtőjén, a hegyek a benyomást kelti, közép és Josie és a északi és a déli általános megjelenésének szelíd dombok nagy árterek, néha majdnem vízszintes (balra Trebisa dombok), kivéve, hogy a határ északnyugat (szemben obârşiile Slatina, Budului és Cârligatei völgy), ahol több formában jelennek gőgös.
Seci völgy völgy vízgyűjtő - a Piedmont Orbeni

Érintkezőléc közötti meredek és Glacis - ahol kapcsolat hirtelen - nagyon töredezett. Gyenge sziklák ellenáll az eróziónak, a Glacis, kedvelt evolúció a folyó rendszer, amely széttöredezett különböző magasságban dombos és mikro-depressziók tektonikus-eróziós és eróziós kapcsolattartó: Slatina (tektonikus és eróziós, a sós vizek), Trebisa (eróziós on közepén Trebisa) Külön (eróziós az adós a szemölcs), Sarata-Bai (tektonikus és eróziós, a megjelenése sós víz a Tisza felső szakaszán a folyó Sarata), foltos (eróziós kiszúrták a felső stream) Felső Cleja (eróziós patak Cleja).

Ezek korlátozódik a külső támpillérek dombos csúcs tartotta töredékei sziklák Siret. Ez az alkalmazkodás abban különbözik az alacsonyabb magasságokban: Sohodol Hill (325 m), Big Hill (370 m) Gherţu Hill (451 m) Călugăra Hill (492 m) Santa Hill (444 m) Movilita Hill (308 m) Hill Faraoani, Somuşca Hill (401 m)

Mert Trotuşului Valley, Piemont Orbeni hirtelen véget [3].
Klíma

Arealulului jellemző mérsékelt kontinentális éghajlat befolyásolja a szárazság, a hideg telek és forró nyarak hosszúak és gyakran száraz. A túlzott jellegét az éghajlat növekszik a keleti és déli.

A jelenlét Tazlău gerinc és a depresszió közötti enyhe foehnizarea Szeret folyosó mellett légtömegek nyugati és északnyugati erdős keleti lejtőjén származású, hill-völgyben szellő kialakulását.

Microdepression való érintkezéskor Piemont Glacis kínál árnyalatú menedéket. Érdemes ejtik szárazság csapadék az elmúlt 3 évtizedben, vagyis túlsúlya száraz évek, és egyre nagyobb torrent.

Az átlagos hőmérséklet értékkel rendelkezik 8-8,5 ° C, a csapadék közeleg 580-600 l / m2.
Vízrajz

A terület körül a folyók észak Trebisa (küldötte Bistrita) Slatina mellékfolyói, Negel horog a keleti Siren Bahna mellékfolyói, rugók, Cleja Racaciuni, Parava, Orbeni, Rövid, Botohan, Fantanele, vitatja a délkeleti Tatros (küldötte Siret) és Gârbova Big Creek mellékfolyók és a nyugati - a déli része medencéjének Tazlău (küldötte Tatros) nadis mellékfolyói, angolkór, város, Helegiu, Văereni, Bratila.

Tazlău mellékfolyói származó kavicsos gerincen, de viszonylag alacsony aránya állandó talveguri meredek lejtőn, nagy áramlási sebesség és okoz jelentős áradás. [5]

Felszín alatti vizek képezik az alapját conglomerato-homokkő horizont fő csúcs és colluvial betétek és mállási kérgének a többi csúcsot.
Hálózati kommunikáció
Seci völgy-völgy - axiális utat az erdőn keresztül
Út

A kommunikációs hálózat kiépített úthálózat a területen [6].

Peak körülhatárolt északi völgyében DN2G Trebisa Bákó - Bacau Comanesti része - Tescani, keleti részen keresztül DN2 Siret Bákó - Adjud, Dél-völgy részét DN11 Trotuşului a Adjud - Onesti és kelet Tazlău völgyben - a déli része DN11 közötti őszinteség és Sanduleni és DJ118 között Sanduleni és Tescani.

DN11 között Bacau és Sanduleni átkelés tetején a Magura csúcs.

Egy másik sorozat a megyei utak szárnyán nyújt kommunikációs: DJ 119 Bacau - Sarata, DJ119H DN2 - Faraoani, DJ206B DN2 - Parava - Gura Valley - Onesti (cross-csúcson csak részben modernizált), DJ119D DN2 - Dry Valley - Parava ( DJ206B) DJ119A Sascut - Urecheşti (DN11), DJ118B Enăcheşti (DJ118) - Strugari.
Vasúti

A keleti busz között a Bákó és Adjud CFR 500 és 501 a délkeleti között Adjud és őszinte hajlított szárny területen [7].
Levegő

A legközelebbi repülőtér Bákó [8].
Kulturális és idegenforgalmi nevezetessége
Strandul a fürdősó
A falu Cucova - Holy Trinity (Old Style)

Karnyújtásnyira a Bákó a lábainál Mikulás, a falu Sarata a vize ként, klórt, jódot, kalciumot és brómot. Itt egy szomszédos gyógyfürdő kezelés Római Katolikus Egyházmegye Iasi [9] és a sós medence termál különösen [10].

A déli egy rövid távolságra a hegyét szürke, a Poiana Ciciola [A], amely egy katolikus kápolna szentelt a Szűz Mária [11] .Itt egy vallási szertartás kerül megrendezésre tiszteletére a hely, ahol a hagyomány szerint állítólag menedéket Török falusiak mintegy fosztogatókat Nagy-völgy. A stand a csengő, emlékeztető dolgozók Bejense szokás, hogy menedéket minden harangot. Ugyanazon a helyen van, mint asztalok és padok egy áramtermelő létesítmények parkosított szélén egy tavaszi réten. [11]

Cave Ghimelcea [B] - található a nyugati lejtőin a gerinc Rotunda, a viszonylagos közelsége a csúcs Ghimelcea, valójában egy régi kutatásából galériában [11].

A községben a Valea Seaca Cucova, egy régi stílusú apátság [12] szentelt a nagy mecénás Trinity és a kis Istenszülő.
Közeli városok:
Koordináták:   46°24'49"N   26°50'53"E
  •  100 km
  •  129 km
  •  131 km
  •  154 km
  •  184 km
  •  224 km
  •  240 km
  •  258 km
  •  292 km
  •  345 km
This article was last modified 9 évvel ezelőtt