Necropolis van de vallei van San Lorenzo

Italy / Umbria / Baschi / Loc. San Lorenzo
 necropolis (en), archeologische vindplaats, Het Romeinse Rijk, prehistoric (en), interessante plaats
 Een foto toevoegen

De Umbro - Etruskische necropolis ligt in het centrum van San Lorenzo , in de gemeente Montecchio ( TR ) .
Uitgestrekte open - air archeologische site van groot belang : de necropolis van ongeveer 3000 graven van Umbrië en de Etruskische beschaving dateert van de zesde naar de vierde eeuw . voor Christus gelegen ten westen van Parma , ontmoeting langs de heuvels die helling naar beneden naar de rivier de Tiber , op korte afstand van de samenvloeiing met een van de belangrijkste zijrivieren , de Straw .
Gezien de breedte van de begraafplaats - dat van invloed op de lagere hellingen van de heuvels van San Lorenzo , een oude boerderij van Copio I en II en de Boerderij van Raia - is vrijwel zeker dat er in de omgeving van een oude nederzetting (misschien kopieer ik ) aan de oevers van de Tiber , echter nog niet gevestigd . de frequente ontdekking van fragmenten van aardewerk en stenen van verschillende leeftijden op de smalle vlakte van Copio , dat uitkijkt over de kloven van de St. Lawrence en de sloot van Raia , suggereert aannemelijk locatie in de plaats van het dorp , waarvan de grenzen Historisch - gemaakt op basis van materialen - dezelfde als die van de necropolis , tussen de zesde en vierde sec.aC De site wordt dan bovenop een rustieke Romeinse nederzetting , zoals blijkt uit de overblijfselen van gemeenschappelijke keramiek en verzegelde de eerste keizertijd .
" De graven worden ontwikkeld langs de hellingen van de heuvels aflopend tot aan de rivier , op verschillende niveaus , en blijkbaar de zijkanten van de wegen die zeilde langs de randen . Grafkamer is in de grond gegraven . In de meeste gevallen worden voorafgegaan door een licht hellend dromos , sloot de deur naar het graf , gevormd uit een plaat van travertijn . de kamer heeft een vierkante vorm , met een vlak plafond of licht geribbelde en wordt gemonteerd op de zijkanten en onderkant van de verkregen in dezelfde Matile dokken en die bestemd zijn voor depositie respectievelijk van de lichamen en kits . [ ... ] de opgraving van de graven langs de sloot San Lorenzo keerde een aanzienlijke hoeveelheid van de begeleidende schriftelijke materialen , zelfs gedeeltelijk geknoeid met de herhaalde illegale acties gevolgd door de jaren heen . [ .. . ] Onder de metalen , moet worden vermeld de verschillende instrumenten voor de voorbereiding en koken van voedsel en voor het banket , frequent in de graven van de Etruskische en Cursief onder de hogere sociale lagen , keramiek zijn enkele van de vele opmerkelijke kylikes Zolder , die, hoewel niet van hoge kwaliteit tonen de frequentie van goederenverkeer echter duur. Producten Volsinian milieu buccheri , in grote hoeveelheden , en Etruskische aardewerk geschilderd door de Groep van Orvieto " .1 De teruggewonnen materialen zijn te bezichtigen in de antiquair Hall of tang . Umbrische - Etruskische Necropolis en bezocht vanaf het informatiepunt Pro Loco (via de Game , Montecchio ) .
Bronnen: www.umbria.ws/content/vallone-san-lorenzo-necropoli-mon...
www.archeopg.arti.beniculturali.it/index.php?it/109/mon...
Nearby cities:
Coördinaten:   42°39'27"N   12°15'10"E
This article was last modified 10 jaren geleden