Eco Sid (Hunedoara)

Romania / Hunedoara / Hunedoara
 industrial area, steelworks

This is the old part of the Hunedoara steel mills. This part contains the now disused blast furnaces, sintering plants, coke ovens, No 1 electric steel mill, 800mm rolling mill, Siemens Martin steelworks. Economic activities still take place, many buildings beeing bought by private investors.

cetateadefoc.110mb.com
Nearby cities:
Coordinates:   45°45'54"N   22°53'34"E

Comments

  • http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=3173&cauta=perimetru zice pe site-u asta ca s-a scos la licitatie 8 active din fluxul primar in urma cu cativa ani, dupa ce s-a inchis, trebuia facut atunci ceva, trebuia ca sindicatul sa cumpere acele active, fiecare trebuia sa facem ceva pt pastrarea furnalelor,cocseriei, otelariei siemens-martin,etc. trebuia cumparate de oameni..:((
  • http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=3173&cauta=perimetru
  • Otelaria Siemens Martin putea fi pastrata doar ca muzeu si spatiu cultural. Din punct de vedere tehnic procedeul este depasit. Cocseria avea nevoie de modernizari masive fiind construita cu tehnologiile anilor 50-60. In schimb furnalele erau in stare destul de buna. Furnalul 4 era nou-nout iar furnalul 5 si 7 daca nu ma insel aveau reparatii capitale. Pacat. Acum s-au inchis si laminoarele de profile medii, mici si cel de sarma. Acestea ne mai functionand nu stiu daca mai este nevoie de cel de semifabricate care asigura materia pt acestea. In consecinta din 3 otelarii am ramas cu una care merge cu un singur cuptor, si din 9 laminoare am ramas tot cu unul si o fabrica de oxigen care abia mai merge la cat de veche e.
  • 4 otelarii, 2 siemens martin, si 2 electrice
  • gata...s-a distrus totul...cand s-a mai putut face ceva nu s-a facut, acum...adio
This article was last modified 4 years ago