Cartierul "Tineretului" (Bucureşti)

Romania / Bukarest / Bucharest / Bucureşti
 cartier, desenează doar conturul

Limitat de:

-Bdul. Gheorghe Sincai (la nord);
-Splaiul Unirii (la est)
-Soseaua Mihai Bravu
-Bdul. Tineretului

Interesul în zonă a început să apară în anii '60 când o nouă stradă care lega nordul Bucureștiului de zona de Sud a fost inaugurată sub numele de Magistrala Nord-Sud. Strada a fost mai apoi redenumită Bulevardul Dimitrie Cantemir. Aceasta strabate zona dinspre Piata Unirii spre Parcul Tineretului care a fost deschis în 1976.
Pe acest tronson au existat pana in 1960 strazi cu case,vile si blocuri interbelice cu arhitectura caracteristica ce au fost partial demolate:Strada Leon Voda,Poterasi ,Alexandru Bălășanu si Lînăriei. Au disparut total strada Rădăuți si Fundătura Stufului (Conform unei harti din 1939).Noua stradă și parcul de dimensiuni mari au determinat o urbanizare rapidă a zonei. Deoarece de amenajarea și curățenia parcului s-au ocupat tinerii din școli și fabrici, trăsături specifice propagandei comuniste, parcul a primit numele de Parcul Tineretului, nume care a fost adoptat mai apoi și de cartier.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°24'43"N   26°6'48"E

Comentarii

  • super frumos aici. slava cerului ca nu m-am nascut in colentina, pantelimon, militari, drumu taberei sau in vreo alta mahala
  • vai de capu' tau
  • Drumul Taberei e departe de a fi mahala..sa nu mai vorbesc de istoria militara care il leaga de Cotroceni. E un cartier f linistit si aerisit, cu multa vegetatie. Desi nu locuisc acolo, e un loc in care m-as muta. Sta prost la capitolul transport insa, lipsindu-i metroul, iar RATBul se gatuieste la Razoare in orele de varf. Potential mare pt viitor.
  • Am locuit 15 ani aici. Din pacate, este un cartier foooarte inghesuit si sofocant, numarul autovehicolelor este mult peste limita imaginabilului, blocurile (doar inalte) sunt contruite foarte aproape unele de altele, spatiile verzi lipsesc cu desavarsire! Pacat de cartierul asta linistit!
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 12 luni