Руїни Південного радіозаводу (ПРД) (Жовті Води)

Ukraine / Dnipropetrovska / Zhovti Vody / Жовті Води / Залізнична вул., 5
 Завантажити фотографію

Простояв більш-менш цілим мінімум до 2013 року, потім будівлі були демонтовані на будматеріали.

Все написане нижче вже історія.

Телефон: +380 (50) 905-62-79, (56) 523-26-59, 523-37-18.
Веб-сайт: prz.com.ua
В середині 60-х років в Жовтих Водах виникла складна проблема працевлаштування жінок і випускників шкіл, так як на основних виробництвах СхідГЗК міста Жовті Води застосування праці жінок обмежувалося законом. Подолати ці труднощі можна було тільки шляхом створення робочих місць.
У зв'язку з цим, в 1963 році народилася ідея про організацію в місті Жовті Води приладового виробництва. Її підтримало керівництво комбінату, міста і області. 19 червня 1964 року рішенням Ради народного господарства Придніпровського економічного району, директора оборонного приладового заводу Л. Н. Стромцова зобов'язали до 1 липня цього ж року організувати на виробничих площах і устаткуванні ЦНДЛ випуск радіотехнічної продукції.
У свої кращі роки підприємство спеціалізувалося на виготовленні радіоелектронної апаратури на базі односторонніх багатошарових друкованих плат, і було провідним виробником мікро-збірок, осередків, вузлів, блоків для генераторів і підсилювачів, апаратури дальнього радіозв'язку, приймально-передавальної апаратури в космічному просторі, а також для електронних, автоматичних, цифрових, високошвидкісних телефонних станцій, бортової апаратури штучних супутників Землі, обчислювальних засобів обробки і аналізу результатів космічно досліджень.
Міста поруч:
Координати:   48°21'34"N   33°29'19"E
Ця сторінка востаннє змінена 5 років тому