Μπέλο Οριζόντε

Brazil / Minas Gerais / Belo Horizonte /
 πόλη, πρωτεύουσα κράτους / επαρχία / περιφέρεια, δήμος, σχεδίαση μόνο ορίων

Μπέλο Οριζόντε (πορτογαλική προφορά: [bɛloɾiˈzõtʃi] [1]) είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας Minas Gerais, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της Βραζιλίας. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στη χώρα. Μπέλο Οριζόντε (ή " Beagá" , δεδομένου ότι είναι ευρέως γνωστό από τον ήχο των αρχικών του " BH" στα πορτογαλικά) έχει έναν πληθυσμό σχεδόν 3 εκατομμυρίων, φθάνοντας σε πάνω από 5.4 εκατομμύρια στην συνολική μητροπολιτική περιοχή.
Οι πρώτες αφίξεις κατοίκων στην περιοχή εμφανίστηκαν στις αρχές 1700, αλλά η πόλη όπως είναι γνωστή σήμερα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο 1890 , προκειμένου να αντικαταστήσει την ιστορική πόλη Ouro Preto ως πρωτεύουσα της Minas Gerais. Η πόλη είναι σήμερα γνωστή για την αντίθεση μεταξύ των σύγχρονων και κλασσικών κτηρίων, είναι η πόλη που υλοποιήθηκαν σχεδόν το σύνολο των σύγχρονων βραζιλιάνων αρχιτεκτονικών ρυθμών, πλέον γνωστά ως η Σύνθεση (αρχιτεκτονική) της Παμπούλια {Pampulha Complex}. Στον σχεδιασμό της, οι βραζιλιάνοι μηχανικοί Aarão Reis και Francisco Bicalho εμπνεύστηκαν από το σχέδιο της Ουάσιγκτον.
Στην περιοχή που περιβάλλει το Μπέλο Οριζόντε υπάρχουν πάρκα μεγάλης φυσικής αφθονίας όπως το Mangabeiras, που βρίσκονται έξι χιλιόμετρα από το κέντρο στην περιοχή Serra do Curral. Αυτό το πάρκο παρέχει μια καταπληκτική άποψη τηε πόλης (πανοραμική θέα) και εκτείνεται σε μια έκταση 2.35 εκατομμυρίων τετρ.μέτρων, των οποίων 900 000 τετρ.μέτρα είναι παρθένο δάσος. Υπάρχει επίσης το πάρκο Mata do Jambeiro επεκτείνεται άνω των 912 εκταρίων, με τη χαρακτηριστική βλάστηση του ατλαντικού δάσους. Εκεί υπάρχουν περισσότερα από εκατό είδη πουλιών και δέκα διαφορετικά είδη θηλαστικών.
Η πόλη είναι επίσης κύριο πολιτιστικό κέντρο, με περισσότερα από εννέα πανεπιστήμια, ένα ιστορικό μουσείο, πολυάριθμες βιβλιοθήκες, και αθλητικά στάδια. Το Belo χτίστηκε σε διάφορους λόφους και περιβάλλεται εντελώς από βουνά. Οι ανωφέρειες και κατωφέρειες των οδών καθιστούν μερικές φορές τον προσανατολισμό λίγο δύσκολο, αλλά οι ευρείες λεωφόροι με τα ευθυγραμμισμένα δέντρα είναι πάντα εύκολες οδηγοί.
Το Μπέλο Οριζόντε είναι το κέντρο διανομής και επεξεργασία μιας περιοχής πλούσιας σε γεωργία και μεταλλεία και ο πυρήνας ενός βιομηχανικού κέντρου σε άνθιση. Οι κύριες κατασκευές της είναι χάλυβας, προϊόντα χάλυβα, αυτοκίνητα, και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Ο χρυσός, το μαγγάνιο, και οι πολύτιμοι λίθοι της περιοχής υποβάλλονται σε επεξεργασία στην πόλη.
Η πόλη προσφέρει ενδιαφέρουσες περιοχές ελεύθερου χρόνου {αναψυχής}, θέατρα που καυχώνται για μια έντονη καλλιτεχνική-πολιτιστική παραγωγή, μια καλή και ποικίλη κουζίνα, έξοχα χειροτεχνήματα διαθέσιμα στις αγορές και ειδικευμένα καταστήματα, και διατηρεί ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό:τη χαρακτηριστική φιλοξενία της περιοχής. Η οικονομική ανάπτυξη έχει προχωρήσει μέσω της επαγγελματικοποίησης πολλών διαφορετικών ειδών τουρισμού, προ πάντων στους τομείς των συμβάντων (events) και των επιχειρηματικών συναθροίσεων (συνέδρια, συμπόσια).
Ο διεθνής αερολιμένας Confins συνδέει το Μπέλο Οριζόντε με πολλές βραζιλιάνικες πόλεις και λειτουργεί επίσης για τις διεθνείς πτήσεις. Το Μπέλο Οριζόντε είναι η έδρα του ομοσπονδιακού πανεπιστήμιο της Minas Gerais {Federal University of Minas Gerais,Universidade Federal de Minas Gerais) FUMG}.
Κοντινές πόλεις:
Συντεταγμένες:   19°54'53"S   43°57'36"W