Rīgas Tehniskā Universitāte (Rīga)

Latvia / Riga / Rīga / Kaļķu iela, 1
 augstskola, administratīva ēka, vadība, menedžments, 20 gs. celtne

(1958.) arh. Osvalds Tīlmanis

Rīgas Tehniskā universitāte ir vecākā un tradīcijām bagātākā Latvijas augstskola. Tā ir vienīgā tehniskā augstskola Latvijā, kuras 8 fakultātes piedāvā pilna spektra tehnisko un inženierzinātņu izglītību.

Vēsture, tradīcijas, kvalificēti mācībspēki un moderna infrastruktūra rada vidi, kurā attīstīties radošām personībām, kas veidos mūsu nākotni. RTU savas aktivitātes orientē uz cilvēka, dabas un sabiedrības vajadzībām. Studiju mērķis ir ne tikai sniegt topošajiem speciālistiem zināšanas, bet arī attīstīt domāšanu, lai students pats spētu atrast risinājumu un zinātu, kur un kā meklēt nepieciešamo informāciju. Tādēļ teorētisko zināšanu bagāža tiek papildināta ar praktiskajām iemaņām un kompetencēm, kas ļauj orientēties visdažādākajās jomās.

RTU studē vairāk kā 16 tūkstoši jaunu cilvēku, kas spēj ātri orientēties strauji mainīgajā pasaulē, interesējas ne tikai par sasniegumiem tehnikā, bet arī citās dzīves jomās, aktīvi sporto, piedalās kultūras pasākumos, sabiedriskās domas veidošanā, iesaistās politikā. RTU iegūtā izglītība ir pietiekoši fundamentāla un elastīga, lai mūsu absolventi būtu ne tikai zinoši savas nozares speciālisti, bet arī radoši domājoši cilvēki ar augstu pienākuma apziņu un atbildības sajūtu. Uz to norāda mūsu studentu un absolventu spēja sekmīgi studēt ārzemju augstskolās, veikt atklājumus zinātnē, piedāvāt jaunas tehnoloģijas dažādām nozarēm, strādāt un ieņemt vadošus amatus daudzveidīgās tautsaimniecības jomās: uzņēmumos, bankās, apdrošināšanas sabiedrībās, starptautiskās firmās.
Tuvākās pilsētas:
Koordinātas:   56°56'50"N   24°6'17"E
Šis ieraksts ticis mainīts pirms 15 gadiem