Piaţa Albert Huet

Romania / Sibiu / Piaţa Albert Huet
 loc istoric, medieval, zonă pietonală, loc interesant, contur invizibil, piaţă (publică) istorică, patrimoniu arhitectonic, tourist attraction (en)

Piata s-a format pe traseul primei incinte fortificate a Sibiului. Incinta propriu-zisa dateaza de la sfârsitul secolului al XII-lea, existenta prepoziturii în anul 1191 fiind un termen "ante quem" pentru datarea actualei suprafete a pietei. Cladirile au fost ridicate pe traseul primelor ziduri în momentul în care fortificatia si-a pierdut rolul practic, începând cu a doua jumatate a secolului al XIV-lea, odata cu întarirea completa a "Orasului de sus".
În 1415 este mentionata aici existenta capelei cimiteriale cu hramul Sf. Ladislau. De asemenea, în imediata apropiere a capelei se afla Turnul Preotilor (demolat in 1898), alaturi de care, se ridica o casa, a lui Thomas Gulden, donata de proprietar orasului drept sediu al primariei. Constructiile din jurul Catedralei evanghelice constituie valoroase vestigii de cultura, fiind databile în secolele XV-XVIII. Dintre acestea, cele mai importante sunt Casa parohiala, Turnul Scarilor sau Liceul Brukenthal(1786).
Piata este dominata de cladirea masiva a Bisericii Evanghelice, cu turnul inalt de 73,34 m, cel mai înalt din Transilvania. Piata Huet se desfasoara pe suprafata primei incinte de fortificatii ale orasului.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°47'51"N   24°9'0"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 5 ani