Пам'ятник Степану Бандері (Львів)

Ukraine / Lvivska / Lviv / Львів
 меморіал, споруда 2007 року

Монумент Степану Бандері є одим з найважливіших пам'ятних місць для жителів Львова.
В цілому, цей монумент складається не лише з фігури Степана Бандери, це свого роду цілий комплекс. У першу частину цього комплексу входить власне площа, на якій і стоїть сам пам'ятник лідеру українських націоналістів Степану Бендері. Виконана фігура голови Організації українських націоналістів в повний зріст , висота пам'ятника складає чотири метри.
Що стосується другої частини монументального комплексу, то її складає тріумфальна арка висотою в 30 метрів, яка складається з чотирьох колон. Ця частина комплексу розташована за пам'ятником Степану Бандері. На ній можна побачити рельєфно зображений малий герб України - тризуб. Усі чотири опори арки мають деяке символічне значення. Це чотири віхи української історії - різні періоди життя українського народу.
Перша віха - це князівський період, друга опора символізує період, коли існувало українське козацтво. Третій період пов'язаний з існуванням двох українських республік - Української Народної Республіки і Західноукраїнскої Народної Республіки. Четверта колона тріумфальної арки означає сучасну Україну, яка набула незалежності.
Для того, щоб знайти відповідний проект пам'ятника, було проведено близько семи конкурсів, а потрібний проект був затверджений в 2002 році. Це була робота скульптора Миколи Посикири і архітектора Михайла Редько. В кінці 2003 року будівництво монумента було розпочате.

Офіційно пам'ятник був відкритий в середині жовтня 2007 року, і церемонія відкриття була приурочена до ювілею УПА, яка була сформована 14 жовтня 1942 року. На відкритті монумента був присутнім голова Львівської обласної держадміністрації Петро Олійник, голова облради Мирослав Сеник, а також депутати Львова і Львівської області.
Міста поруч:
Координати:   49°50'9"N   24°0'20"E
Ця сторінка востаннє змінена 11 років тому