Німецький цвинтар (Севастополь)

Ukraine / Sevastopol / Севастополь
 меморіал, цвинтар, кладовище, меморіальна дошка, військовий меморіал / пам'ятник, військове захоронення / цвинтар, братська могила, Німецько-радянська війна

У роки Великої Вітчизняної війни - під час облоги Севастополя німецько-фашистськими військами, і під час визволення міста, загинуло понад 300 тисяч німецьких солдат і офіцерів. Значна частина тіл загиблих була ще під час бойових дій вивезена до Німеччини. Але десятки тисяч залишилися лежати в Севастопольській землі.
Зі зрозумілих причин, протягом цілих десятиліть неможливо було навіть ставити питання про облаштування місць масових поховань німецьких солдат. Останнім часом така робота, з ініціативи та за кошти німецької сторони, проводиться.
У 1998 році в районі села Гончарного під Севастополем було обладнано німецький меморіальний військовий цвинтар. Тут було перепоховано близько 5500 останків німецьких воїнів.
Територія цвинтаря була облаштована, обгороджена, добре охороняється. У центрі цвинтаря стоїть 2-х метровий поминальний хрест. Цвинтар утримується за кошти німецької сторони.
Міста поруч:
Координати:   44°28'15"N   33°42'24"E
Ця сторінка востаннє змінена 10 років тому