Socar Star Rafineri

Turkey / Izmir / Aliaga /
 oil refinery (en)  Kategori ekle
 Bir fotoğraf yükle

Türkiye’de reel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olan STAR Rafineri, SOCAR Türkiye’nin Rafineri - Petrokimya entegrasyonunu hayata geçiriyor. (19.10.2018) STAR Rafineri, inşaatın en yoğun olduğu dönemde 3.000’den fazlası mühendis, 14 ülkeden 19.500 kişiye istihdam sağladı. İşletmede ise 1100 kişiye istihdam sağlamaktadır.

STAR Rafineri’nin Türkiye İçin Önemi
Türkiye’nin işlenmiş petrol ürünü ihtiyacının %’ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, aynı zamanda Türkiye’nin ilk Stratejik Teşvik Belgesini alan şirket.

STAR Rafineri ülke ekonomisi ve sanayinin ihtiyaçları gözetilerek stratejik ürünlere odaklanıyor. Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip STAR Rafineri’de, yılda 4,8 milyon ton dizel ve 1,6 milyon ton naftanın yanı sıra ülkemizdeki cari açığın önemli bileşenlerinden olan jet yakıtı ve LPG gibi petrol ürünlerinin de üretimi gerçekleştirilecek. STAR Rafineri, Türkiye’nin en büyük enerji projelerinden biri olarak petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf sağlayacak.

Farklı ham petrol türlerini işleme teknolojisi ve 63 tank ile yaklaşık 1 milyon 640 bin metreküp depolama kapasitesiyle STAR Rafineri, Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak.

www.socar.com.tr/star-rafineri.html?utm_source=search&u...
Nearby cities:
Koordinatlar (Enlem ve Boylam):   38°47'50"N   26°55'25"E
This article was last modified 5 yıl önce