Klooster van Sant'Antonio da Padova (Bettona)

Italy / Umbria / Bettona / Via Sant'Antonio
 klooster, interessante plaats
 Een foto toevoegen

Het klooster bevindt zich in het noord- westen van de stad Bettona ( PG ) .
De bouw van het klooster begon in 1494 , met een opdracht van paus Alexander VI , die had een petitie van de provinciale vicaris en door de minderbroeders Observant over hun behoefte om van het klooster van Sant ' Onofrio in een nieuw gebouw , te bouwen op de ontvangen kerk van San Manno .
In 1500 was het gebouw al in volle gang , dankzij legaten ; verhuisden de broers er in 1502 .
De Observant werd een belangrijk religieus centrum voor de mensen en het klooster was het centrum van het sociale leven ; Er was ook een ingebouwde Broederschap van boeren gezegd van Sint Antonius Abt .
De notulen van de heilige canonieke visitatie van 1723 leren we dat het klooster had twee slaapzalen en een appartement voor de provincialen . De refter was in staat om veertig monniken , en er waren alle winkels die u nodig heeft .
In 1809 was het klooster demaniato ; hij bleef huurder Giuseppe Bianconi , een burger van Bettona , waaraan tot de terugkeer van de religieuze zorg in de kerk , het klooster , de bibliotheek en alles wat er overheen . Een deel van het klooster diende als thuisbasis van de stad deurwaarder en zijn familie. Er was ook broer Domenico da Gaglietole , belijdende leken , die , werd terwijl dressing van de religieuze gewoonte getolereerd door middel van liefdadigheid . In 1816 werd hij benoemd tot de nieuwe voogd : we kunnen er dus van uitgaan dat dit de datum van de heropening .
De definitieve afsluiting van het klooster avvene 25 juli 1866 .
BRON : siusa.archivi.beniculturali.it/cgi-bin/pagina.pl?TipoPa...
Nearby cities:
Coördinaten:   43°0'47"N   12°29'22"E
This article was last modified 10 jaren geleden