Ķemeru Nacionālā parka informācijas centrs "Meža māja" (Jūrmala)

Latvia / Jelgavas / Kalnciems / Jūrmala
 administratīva ēka, tūrisma informācija, izgatavots no koka, arhitektūras piemineklis/kultūras mantojums

www.kemerunacionalaisparks.lv
"Meža māja", kurā atrodas ĶNP administrācija un informācijas centrs, celta 1933.gadā pēc arhitekta Fridriha Skujiņa projekta.
Ēka ir izteikts nacionālā romantisma arhitektūras paraugs, tās celtniecībā izmantots mūra un koku konstrukcijas apvienojums, stilizētas tautas celtniecībai raksturīgās detaļas un niedru jumts.
1933. gada vasarā jaunuzceltajā ēkā atvēra sporta un atpūtas kompleksu. Tajā bija izvietota šautuve, dažādi "amerikāniski" sporta veidu aparāti, pingpongs, bumbotava, biljards, telpas šaha un bridža mīļotājiem, labs alus, garšīga tēja un kafija.
Vēlākos gados sporta komplekss pārtapa par slavenu restorānu „Jautrais ods”. Tas kūrorta viesiem piedāvāja izsmalcinātas maltītes un vakaros izklaidi – dejas un kabarē programmas. "Jautrais ods" bija ļoti iecienīts turīgās aprindās, šeit mēdza iegriezties Benjamiņu pāris un citas tā laika slavenības. Restorāns darbojās līdz 2. Pasaules karam.
Padomju varas laikā šeit atradās bērnu sanatorija.
1997.gadā, pēc Ķemeru nacionālā parka nodibināšanas, „Meža māja” kļuva par parka administrācijas centrālo ēku. 2006.gadā tika veikta ēkas rekonstrukcija.
Iekštelpās saglabājušies atsevišķi interjera priekšmeti - kroņlukturi, vitrāžas, krāsnis, kā arī apdares fragmenti.
Tuvākās pilsētas:
Koordinātas:   56°57'8"N   23°30'46"E
Šis ieraksts ticis mainīts pirms 4 gadiem