Cazinoul Slănic Moldova (Slănic Moldova)

Romania / Bacau / Slanic-Moldova / Slănic Moldova
 poker room (en), cazinou, clădire istorică

Clădirea Cazino este o emblemă a staţiunii Slănic Moldova, alături de alte clădiri de importanţă deosebită, precum Pavilionul Central Racoviţă şi alte vile turistice. Clădirea Cazino este inclusă în grupa A a monumentelor istorice, având valoarea naţională şi universală (Cod LMI 2004 - BC II-m-A-00901). Datând din anul 1894, Cazinoul Slănic Moldova a fost construit de meşteri italieni, beneficiind în anii următori de o serie de modificări. Începând cu anul 1948 Cazinoul a devenit sediul Casei de Cultură şi al Bibliotecii Orăşeneşti. În anul 1960 clădirii i se adaugă două terase destinate amenajării unui bufet, braserie şi pensiune. Clădirea Cazinou a fost restaurată în perioada 1986-1989 pentru a i se reda forma iniţială, fiind amenajată în totalitate a ca edificiu cultural-educativ
Cazinoul din Slănic Moldova a fost ridicat în anii 1892-1894, în stilul ,,Art Nouveau' după planurile cunoscutului arhitect George Sterian, devenind ,,inima' staţiunii. Din 1948 în imobil funcţionează Casa de Cultură, dar, de-a lungul anilor, în spaţiile Cazinoului, ce beneficiază de o sală de spectacole, au mai fost deschise biblioteca orăşenească, precum şi unităţi de servicii publice.

Cazinoul are o suprafaţă construită de 1.847 mp şi a făcut obiectul a numeroase licitaţii în ultimii ani, rămase fără rezultat, deşi clădirea a fost reabilitată total în anii 1994 -1995.
Parcul Central din Slănic Moldova are o suprafaţă de 4,16 ha şi oferă posibilitatea turiştilor de a petrece timpul liber într-un cadru încântător, contribuind, în acelaşi timp, la imaginea pozitivă a staţiunii. Atent şi permanent îngrijit de administraţia locală, Parcul din staţiune cuprinde alei amenajate cu bănci printre copaci falnici şi flori colorate, un foişor realizat în acelaşi stil arhitectural cu întregul ansamblu al Cazinoului, fântâni arteziene şi cascade antropice, busturi ale unor personalităţi culturale româneşti, un modern spaţiu de joacă pentru copii, internet wireless etc.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°12'22"N   26°26'13"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 8 ani