Спортивний комплекс «Динамо» (Львів)

Ukraine / Lvivska / Lviv / Львів / вул. Зелена, 59
 тенісний корт, сауна, спортивний комплекс

Тенісні корти, тренажерний зал, сауна.
Колишній палац спорту «Скейтінг-рінг», архітектори Ю. Пінкерфельд, Г. Заремба, скульптор З. Курчинський, художники Л. Вінтеровський, В. Белецький, В. Жегочинський.
Побудований в 1909–1911 рр.

Цього тижня (середина вересня 2020 року) починають зносити. Це був павільйон для катання на роликах за Австрії, а сьогодні він став нікому не потрібним. Товариство «Динамо» тихенько передало землю під забудову.
__________
Інформація з центру міської історії:
Давній палац спорту «Скейтінґ-рінґ», створений насамперед як осередок розвитку нової, модної на той час спортивної дисципліни – катання на роликових ковзанах – будувався за кошти власників Бенона Летца (Łetz) і Юліана Пінкерфельда (Pinkerfeld), за проектом архітекторів-будівничих Юліана Пінкерфельда та Генрика Заремби (Zaremba) (ДАЛО 2/1/4136:1-5; Lwów, 2001, 194). Над художнім оформленням будівлі працювали скульптор Зиґмунт Курчинський (Kurczyński) та художники Леонард Вінтеровський (Winterowski), Влодзімєж Бєлецький (Bielecki) і Вітольд Жегоцінський (Żegociński). Відкриття нового спортивного об’єкту відбулося 12 лютого 1911 року (ДАЛО 2/1/4136:1-5).
На той час львівський «Скейтінґ-рінґ» був одним із найбільших закладів такого типу в Австро-Угорщині. Однак згодом катання на роликах не прижилося у Львові. У 1934 р. колишній спортивний об’єкт пристосували для потреб промисловості. В будинку функціонував заклад парової вулканізації “Wulkogum”, який належав С. Рибці (Rybka). У післявоєнний час будівлю використовували як гараж.
Нині в будинку розміщений спортивний комплекс «Динамо» з двома тенісними кортами, залами атлетики та реабілітаційним центром.
Міста поруч:
Координати:   49°49'54"N   24°2'34"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому