Fostul Comtim

Romania / Timis / Carpinis /
 production, food industry
 Upload a photo

Era unul dintre cele mai mari complexe de porcine din Europa!
Nearby cities:
Coordinates:   45°46'18"N   21°0'15"E

Comments

  • Cel mai mare holding agroalimentar din Romania si totodata din Europa de Est, a fost distrus de haita de hoti ajunsa la conducerea Romaniei, in frunte cu Petre Roman, mason de marca si fiu al unui fost ofiter de securitate (Walter Roman) implicat in represaliile impotriva oponentilor regimului comunist dintre 1948 si 1960.
  • Petre Roman, din cauza foarte slabelor cunostiinte in materie de economie, a distrus, prin deciziile luate, toate ramurile economice: -agricultura, prin desfiintarea CAP-urilor; -industria, cu idioata lozinca a anilor 90'- "industria romaneasca e un morman de fiare veche"; -transporturile (s-au abandonat lucrari incepute- liniile de cale ferata Valcele- Ramnicul Valcea, Alunu- Seciurile, Harlau- Botosani, Dangeni- Saveni- Darabani) -turismul, prin nefericita formula a "locatiei de gestiune"
  • Ceea ce a facut Petre Roman din Romania nu trebuie pus pe seama "habarnismului" economic al acestuia, ci este o "materializare" a intereselor meschine ale intregii haite condusa de acesta. Ranjetul sarcastic al sau in fata camerelor de televiziune si a aparatelor foto ale jurnalistilor din vremea aceea tradeaza aceste scopuri.
  • Fondat in 1967, era cel mai mare combinat de porcine din sud-estul Europei. In 1989, sub conducerea inginerului Florentin Carpanu, aici lucrau 15.000 de oameni!
This article was last modified 13 years ago