Atelierele CFR Griviţa- Remar Griviţa (1897) (Bucureşti)

Romania / Bukarest / Bucharest / Bucureşti
 producţie, atelier
 Încarcă o fotografie

Este de amintit ca în anul 1897 au fost înfiinţate pe Calea Griviţei la nord-vest de zona analizată Atelierele Griviţa. Acestea au avut şi au rol foarte important în dezvoltarea zonei învecinate.

In anul 1961 o parte din atelierele CFR Grivita devin "Intreprinderea de Utilaj Chimic Grivita Rosie".

In 1990 Atelierele CFR Grivita purtau denumirea de "Intreprinderea Mecanica de Material Rulant IMMR Grivita" (din cadrul "Centralei Industriale de Material Rulant", din subordinea "Ministerului Constructiilor de Masini").
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°27'53"N   26°3'1"E

Comentarii

  • Bazele acestor ateliere s-au pus inca din 1872, cand s-a inaugurat linia ferata Bucuresti- Ploiesti- Buzau- Faurei- Braila- Barbosi- Tecuci- Marasesti- Adjud- Bacau- Roman. In 1887 acestea devin "Atelierele Centrale de locomotive si vagoane Bucuresti", din 1897 aici trecandu-se la efectuarea de reparatii capitale la materialul rulant. In perioada interbelica, acestea se dezvolta. Grav afectate de bombardamentele aviatiei americane (aprilie 1944), sunt refacute pana in 1946. De la sfarsitul anilor 60' cunosc o noua perioada de dezvoltare, fiind dotate cu utilaje mecanizate, moderne, de mare productivitate. Din 1971 aici se efectuiaza numai reviziile capitale (RK) si cele periodice (RC), la vagoanele de calatori. Dupa 1971 se renunta la activitatea de revizie a locomotivelor, aceasta fiind preluata de intreprinderea "16 Februarie" Cluj-Napoca (pentru locomotivele electrice si diesel-electrice), respectiv intreprinderea "23 August" Bucuresti (pentru locomotivele diesel-hidraulice). Pana in 1990 s-a numit "Intreprinderea mecanica de material rulant IMMR Grivita-Rosie".
  • Are 22 de linii
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 12 luni