Територія спортивного клубу «Євроспорт» (Львів)

Ukraine / Lvivska / Lviv / Львів / пл. Євгена Петрушевича, 1
 спортивний комплекс  Додати категорію

Цей першокласний спортивний осередок було споруджено 1932-1934 рр. за проектом архітектора Леопольда Карасінського і Тадеуша Кухара, видатного польського спортсмена та інженера-проектанта спортивних споруд. Cтворення такого осередка стало можливим завдяки підтримці Міського комітету Фізичного виховання та військової підготовки. Проект передбачав спорудження спортивного залу, критого басейну, тренувального стадіону, гімнастичного та боксерського залу, малокаліберного стрільбища, кількох бігових доріжок, його повній реалізації перешкодила війна, однак критий басейн та спортивний зал були споруджені .
Спортивний зал розміром 49х20х7 м перебудовали з давнього манежу, в прибудові були розташовані всі офісні приміщення: канцелярія коменданта, приміщення для інструкторів, для секретаріатів спортивних союзів, медичний пункт, чоловічі та жіночі роздягальні, бюро Міського комітету Фізичного виховання та військової підготовки, гардероб та каса.
Критий басейн на120 чоловік був розташований у спеціально спорудженому будинку із врахуванням усіх найсучасніших вимог для споруд цього типу. Площа басейну складала 250 м², його глибина коливалася від 1,10 м до 3,20 м – з розрахунку на різні категорії відвідувачів. Ретельно виконувалися вимоги щодо температури води – 22°С та повітря - 24°С. Південна стіна басейну була повністю засклена та розсувалася з виходом на пляж площею 1 500 м². Відчуття комфорту створювали дві роздягальні з виходом безпосередньо до басейну, кімнати для відпочинку, сушіння. З тильного боку комплекса - тренувальний стадіон розміром 90х45 м, з чотирма біговими доріжками довжиною 300 м.
У 1939-1941 рр. комплекс мав назву Спорткомбінату, після ІІ Світової війни – це спорткомбінат Обласної ради по справах фізкультури та спорту. Після реконструкції 2005 р. тут розташований спорткомплекс "Євроспорт", який надає до послуг своїх відвідувачів бассейн, тренажерний зал, два зали фітнесу, тенісні корти, зал для міні футболу, зону відпочинку, бари, центр косметології, спортивний магазин, безкоштовну автостоянку.
Міста поруч:
Координати:   49°49'53"N   24°2'10"E
Ця сторінка востаннє змінена 10 років тому