Pădurea Hoia Baciu

Romania / Cluj / Baciu /
 pădure, mysterious (en), green area (en)

Recunoscuta pentru evenimentele cu parfum de mister care o inconjoara, Padurea Hoia-Baciu a ajuns sa fie catalogata drept o poarta spre o alta dimensiune. Acest “Triunghi al Bermudelor din Transilvania” este una dintre cele mai active zone ale lumii in ceea ce priveste fenomenele paranormale, cercetatorii dand frau liber speculatiilor pe seama ei.
Intinsa pe o suprafata de aproximativ 295 de hectare, cu o vegetatie variata, la est este marginita de o vale artificiala “Taietura Turcului”, la sud de valea Bongar care adaposteste un palc relict de stejar pufos specific stepei sudice, partea de nord-est de Valea Lunga, presarata cu cateva izvoare cu debit mare si apa potabila, ce trece prin calcare eocene care formeaza Cheile Baciului in amonte de care se afla un lac natural, nu prea adanc.

Localnicii spun ca cei care intra in padure au parte de senzatii de greata sau sunt cuprinsi de dureri ciudate, ba mai mult, au impresia ca cineva ii urmareste. Pana si camerele foto au surprins obiecte suspendate in aer, forme neobisnuite, siluete, umbre. Unii se gandesc ca padurea ar fi populata de fantome, altii spun ca extraterestrii sunt cei care care pun stapanire pe toti care dau dovada de curaj sau teribilism si trec dincolo de hotarele normalului si de pragul padurii.

Aceasta intindere fascineaza si datorita relatarilor martorilor, care se intrec in afirmatii; astfel, din vorba in vorba, dar si din experiente in experiente, padurea a ajuns celebra si printre specialistii de paranormal si ezoterism din intreaga lume.
Sursa: www.skytrip.ro
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°46'23"N   23°31'29"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 9 ani