Міжнародний аеропорт «Белград»

Serbia and Montenegro / Central Serbia / Surcin /
 міжнародний аеропорт  Додати категорію

Аеропорт Нікола Тесла Белград (серб. Аеродром Никола Тесла Београд / Aerodrom Nikola Tesla Beograd) (IATA:BEG, ICAO:LYBE) - міжнародний аеропорт, обслуговуючий Белград, Сербія. Раніше відомий як Белградський аеропорт, він був перейменований у 2006 році на честь вченого і винахідника Ніколи Тесла. Це самий найбільший аеропорт в колишній Югославії.
Аеропорт розташований за 18 км (11 миль) на захід від центру Белграда. У 2008 році аеропорт встановлено обладнання ILS CAT IIIb, щоб дозволити літакам і злітати у великий туман, який в останні роки призвів до скасування рейсів в основному в кінці грудня і початку січня.[3](англ.)
Національний авіаперевізник і найбільша авіакомпанія Сербії, Air Serbia (колишній Jat Airways) використовує аеропорт Белграда як хаб. Він також є одним з операційних баз для недорогих авіакомпанії, таких як наприклад — Wizz Air. Послуги повітряних перевезень також тут надають Air Pink, Jat Airways AVIO таксі і Prince Aviation. Аеропорт знаходиться під управлінням державного підприємства «Аеродром Нікола Тесла Белград».
Міста поруч:
Координати:   44°49'5"N   20°18'29"E