Băile Homorod | restaurant, sat, loc interesant

Romania / Harghita / Capalnita /
 restaurant, sat, loc interesant
 Încarcă o fotografie

Băile Homorod (maghiară Homoródfürdő) este o localitate în judeţul Harghita, Transilvania, România.
Este o localitate balneară, aflată la 18 km de Odorheiu Secuiesc, la 34 km de Miercurea-Ciuc şi la 6 km de Vlăhiţa, de care apartine din punct de vedere administrativ
Este aşezată pe valea râului Homorodul Mare şi a pârâului Băilor, la o altitudine de 740-760 m.
Dispune de băi de interes local de apă minerală, cu mai multe izvoare de apă minerală (izvoarele Lobogo, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona, Fenyves). Caracteristica comună a apelor acestor izvoare este conţinutul bogat în minerale (Li, Mn, Br. J). Sunt utilizate atât în scopuri curative, cât şi ca apă de băut. După unele dovezi indirecte se presupune că apa acestor izvoare a fost folosită şi în timpul ocupaţiei romane.
Localitatea are un microclimat tipic subalpin, fiind ferită de vânturi, şi este propice recreării, şi refacerii în stăril postoperatorii.
Obiective turistice

Ruinele Foldvar se află pe Laz, în apropierea vechiului drum roman, fiind descrise prima dată de catre Taglas Gabor. S-a constatat că sunt urmele unui castellum roman de 36x36 metri.
La numai 200 metri sud-vest de acesta se află alte ruine de fortificaţii romane, de 23x15 metri, datând probabil din secolul al II-lea.
Cele doua ruine sunt declarate rezervaţii arheologice conform registrului monumentelor judeţului Harghita din 1992.
Pârtia de schi de la Băile Homorod este excelentă, dar altitudinea destul de joasă nu favorizează un sezon de schi prea lung.[ schiori.ro/pirtii-harghita-si-covasna/]
La intrarea în Băile Homorod, pe partea stângă a şoselei, se află o bisericuţă construită în anul 1765 de Contele Lázár János, ca recunoştintă pentru că s-a vindecat de reumatism datorită efectelor terapeutice ale acestei aşezări. La intrare se găseşte o sculptură din lemn reprezentând un călugăr.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°21'0"N   25°28'10"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 15 ani