LSI informatikai oktatóközpont (Budapest)

Hungary / Pest / Urom / Budapest / Bécsi út, 324
 university, school
 Upload a photo

Dr. Kovács Magda 1979-ben nagy feladatba vágott bele: megszervezte az LSI Informatikai Oktatóközpont a Mikroelektronika Alkalmazásának Kultúrájáért Alapítványt (ekkoriban ez újszerű intézmény típus volt), illetve munkaszervezetét az LSI Informatikai Oktatóközpontot, melynek kezdettől fogva, betegsége súlyossá válásáig vezetője volt.

Az Alapítványt húsz magyar cég és ipari kutatóintézet hozta létre azzal a céllal, hogy az informatikai kultúraformálásnak, elsősorban az oktatáson keresztül legyen a zászlóshajója. Az LSI rövid időn belül a hazai számítástechnikai kultúra elterjesztésében, az oktatásban, de különösen a könyvkiadásban egyik széles körben elismert intézménnyé vált. 1992-ben siker koronázta többéves erőfeszítését egy nyitott, távoktatási módszerrel oktató intézmény létrehozására: a SZÁMALK-kal együttműködésben létrejött a Gábor Dénes Főiskola, amelynek Dr. Kovács Magda alapító főigazgatója volt.

Dr. Kovács Magda a Főiskola fontos küldetésének tekintette azt, hogy országos távoktatási hálózaton keresztül „házhoz vigye” a tanulás lehetőségét. Mindenki számára tegyük hozzáférhetővé a tanulást – ez az elv vezérelte.

Az eltelt közel 15 esztendő egyik kiemelkedő teljesítménye volt az egykori szovjet laktanyából kialakított Bécsi úti Campus létrehozása (sok kételkedést kellett legyőznie, de hogy reális célkitűzés volt, azt ennek a szép Campusnak a léte bizonyítja).

A Gábor Dénes Főiskola alapítása óta – 15 éve – oktatjuk a számítástechnikát és az informatikát. Mindenkor a korszerű ismeretek átadása volt a célunk.

Akkreditált felnőttképző intézmény vagyunk, akkreditált programokkal.
A gyorsan változó gazdaság, a munkaerőpiac élethosszig tartó tanulást igényel: így oktatásunk elsődleges célja a foglalkoztathatóság, a munkaerő-piaci alkalmasság növelése.

Minőségi felnőttképzést végzünk. Ügyfeleink részére azt a naprakész tudást biztosítjuk, amivel versenyképesek, sikeresek lehetnek a piacon.

Szakmai képzéseink: az informatika, a vállalkozás, az idegen nyelvoktatás területeit fedik le. Foglalkozunk támogatott képzésekkel, a speciális hátrányos helyzetű célcsoportok felzárkóztatásával is.

Képzéseink az egyéni és vállalati csoportok érdekeinek és elvárásainak megfelelően folyamatosan igényes szolgáltatáscsomagokkal bővülnek.

Az oktatási módszerek széles választékát alkalmazzuk, e-learning képzéseinkhez az elektronikus oktatóanyagainkat ILIAS keretrendszerben fejlesztjük. Az oktatóanyagok multimédia szintű megjelenéséhez a multimédia-videostúdiónk is hozzájárul.
Nearby cities:
Coordinates:   47°34'25"N   19°0'49"E
This article was last modified 3 months ago