Roşca-Buhaiova, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Romania | parc, pădure, wetland (en)

Ukraine / Odeska / Vylkove /
 parc, pădure, wetland (en)
 Încarcă o fotografie

Zona strict protejata (9625 ha) din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, include o mare diversitate de biotopi reprezentativi pentru delta fluvialã (plauri plutitori si fixati, mlastini stuficole, lacuri, grinduri fluviale, gârle naturale, terenuri inundabile, zãvoaie de sãlcii, etc.).

Fauna prezintã o remacabilã diversitate, fiind reprezentatã de mamifere: vidra (Lutra lutra), nurca (Mustela lutreola), hermelina (Mustela erminea), bizamul (Ondathra zibethica), câinele enot, vulpea, mistretul, si pãsãri: prezenta celei mai mari colonii de pelican comun (Pelecanus onocrotalus) din Europa, a coloniilor mixte de ardeidae, majoritatea speciilor de anatidae si paseriforme caracteristice deltei precum si de nevertebrate.

Aceeasi bogatã diversitate este prezentã si sub aspectul lumii vegetale. Bazinele acvatice stagnante sunt invadate de specii de nufãr (alb si galben), piciorul cocosului, Hydrocharis morsus ranae, Limnanthemum, Trapa natans, Stratiotes aloides. În apele sãrace în nitrati din unele japse sau ochiuri de apã dintre plauri apar plantele carnivore Utricularia vulgaris si Aldrovanda vesiculosa. În stufãrisurile compacte se întâlnesc specii ca: Dryopteris thelipteris, Solanum dulcamara, Euphorbia palustris, specii de Carex, dar si specii rare cum ar fi Acorus calamus sau Calla palustris.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°22'16"N   29°26'8"E

Comentarii

  • De ce este strict protejata? Mai exista si alte locuri extrem de frumoase, PRIMITOARE care contin PADURI si nu mlastina, mlastina si iar mlastina. Banuiesc ca numai oameni pe moarte ajung aici ca sa se obisnuiasca cu umezeala sicriului.
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 9 ani