Κόκκινος Μύλος

Greece / Ahaia / Paralia /
 πόλη, γειτονιά, περιφέρεια (18)
 Ανέβασμα φωτογραφίας

Ο Κόκκινος Μύλος είναι το νοτιότερο προάστιο του Δήμου Πατρέων και βρίσκεται στη ΝΔ είσοδο της Πάτρας. Ένα τμήμα του ανήκει και στο Δήμο Παραλίας Πατρών που γειτνιάζει. Συνορεύει με τις Ιτιές στα βόρεια όπου βρίσκεται και το 4ο Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας και ανατολικά με τη Λεύκα και την παλιά Ποντοβάγια.
Στα όριά του δραστηριοποιούνται κυρίως εταιρίες μεταφορών, συνεργεία αυτοκινήτων και λοιπές παρόμοιες εμπορικές δραστηριότητες όμοιες με αυτές σε κάθε είσοδο ελληνικής πόλης πχ βουλκανιζατέρ, βενζινάδικα κ.λπ
Από το 2002 κ.εξ. στα όρια του έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός της Πάτρας. Στα εγκαίνιά του είχε γίνει στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού
συναυλία των Πυξ Λαξ (καλοκαίρι 2002).
Από το Μάη 2006 κ.εξ. στα όριά του λειτουργεί και το super-market LIDL
(το 3ο κατά σειρά που άνοιξε στην Πάτρα).
Κυριότερο σημείο αναφοράς είναι η οδός Ακτή Δυμαίων. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια και για 20 χρόνια περίπου διεξαγόταν (στα όρια του δήμου Παραλίας Πατρών) στον παραλιακό χώρο του Κόκκινου Μύλου εμποροπανήγυρη (και με luna park), συνήθως κάθε Ιουνίο, με μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Στην παραλία του Κοκκίνου Μύλου επίκειται η δημιουργία αναψυκτηρίου από τον Ο.Λ.Π. Η παραλία στην περιοχή είναι εντελώς ακατάλληλη για κολύμβηση, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι και τις δεκαετίες '60 και '70 όπου ήταν μία από τις καλύτερες παραλίες εγγύς της Πάτρας με αρκετούς λουομένους.
Κοντινές πόλεις:
Συντεταγμένες:   38°12'20"N   21°42'51"E
Το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε τελευταία 15 έτη πριν