Ζ.Ε.Π. Κισσός

Greece / Thessaloniki / Khortiatis /
 εγκαταλελειμμένο, περιφέρεια (18)
 Ανέβασμα φωτογραφίας

Ζ.Ε.Π. = Ζώνη Ελεύθερης Πολεοδομίας.
Κοντινές πόλεις:
Συντεταγμένες:   40°34'45"N   23°5'28"E

Σχόλια

  • Ζ.Ε.Π. = Ζώνη Ελεύθερης Πολεοδομίας. Ιδέα του κ. Λαλιώτη πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • Αν ανοίξει το μέτωπο Δάσος όχι δάσος θα παίζουμε με τις λέξεις. Στην περιοχή με μεγάλη γνώση του τι ακριβώς ήταν, σας γνωρίζω ότι τα τμήματά της που ήταν δύσβατα ήταν γεμάτα με πουρνάρια (δασική έκταση) και όχι δένδρα που κάνουν την περιοχή δάσος.Βέβαια την εποχή που απαγορεύθηκε η ξύλευση και η ελεύθερη βοσκή μέσα σαυτές. Τα υπόλοιπα σχεετικά ομαλά ήταν τμήματα καλλιεργούμενα από τους κατοίκους του Χορτιάτη και κάποια χρησιμοποιούνταν για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Τα δύσβατα είναι εκ των πραγμάτων περοχές πρασίνου και στο ρυμοτομικό σχέδιο της ΖΕΠ. Τώρα αν νομίζουν κάποιοι ότι με το να παραμείνει η περιοχή αδρανής, σαν εγκατελελειμένο αμερικάνικο στρατόπεδο, συμβάλλει στην διάδοση του πρασίνου και των δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα, μάλλον έχουμε χάσει όλοι την λογική μας.
  • @maranes: Είμαι χαρούμενος που πήρα αρνητικό vote από σένα για ασήμαντη αφορμή. Κανείς δεν είπε ότι το μέρος είχε δάσος εκεί (έστω στο πρόσφατο παρελθόν, γιατί πολύ παλιότερα είχε). Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λογικό να χτίζεις μπαμ και κάτω ολόκληρες πολιτείες πάνω στα βουνά με την πρόφαση ότι "εδώ παιδιά δεν είχε δέντρα" (εξάλλου δασικές περιοχές δεν χαρακτηρίζονται μόνο αυτές που έχουν δέντρα). Με το να αφήσεις ένα βουνό στην ησυχία του, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεις την περιοχή "αδρανή". Εκτός και αν πιστεύεις ότι είναι βιώσιμη ανάπτυξη το να καταστρέψεις τα λιγοστά άθικτα βουνά για να χτίσεις μερικές βίλες. Με αυτό το σκεπτικό έχει καεί και χτιστεί όλη η Ελλάδα κάτι το οποίο θα πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά τα επόμενα χρόνια... (τα εγγόνια σου και τα εγγόνια μου)
  • Δείτε και την Ζ.Ε.Π. Κοζάνης... http://www.depepok.com/ Είμαι κατά του χτισίματος ΖΕΠ στον χορτιάτη (λίγο πολύ για τους λόγους που αναφέρει κι ο από πάνω) αλλά η ΖΕΠ Κοζάνης με εντυπωσίασε! (τουλάχιστον απο την παρουσίαση που κάνει το site)
Το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε τελευταία 10 έτη πριν