Onești

Romania / Bacau / Onesti /
 municipiu, desenează doar conturul

Aşezare geografică a Municipiului Oneşti
În zona de Sud-Vest a judeţului Bacău, situat pe coordonatele 46° şi 25' latitudine nordică şi 26° şi 79' longitudine estică.
La 720 km distanţă faţă de Bucureşti, 363 km faţă de portul Constanţa şi 181 km faţă de Iaşi.
Distanţă faţă de ţările vecine: 250 km faţă de Republica Moldova şi 260 faţă de Ucraina.
La confluenţa râurilor Trotuş, Tazlău, Caşin si Oituz.

Informaţii generale despre Minicipiul Oneşti:
Este al doilea oraş ca mărime din judeţul Bacău
Populaţia: 39.172 (2011)
Suprafaţa: 90,17 km²
Infrastrucura: Este străbătut de drumul european E574 (Craiova-Bacău) şi de drumul naţional DN12A (Oneşti-Miercurea Ciuc), artere de circulaţie ce fac legătura dintre Sud-Vestul şi Nord-Estul ţării precum şi cu Transilvania.Pe cale feroviară legăturile naţionale şi internaţionale se realizează prin reţeaua CFR (Adjud - Siculeni - Sfântul Gheorghe). Pe cale aeriană, Bacăul (50 km distanţă) dispune de un aeroport internaţional a cărui aerogară destinată transportul de marfă şi persoane, asigură curse regulate către diferite destinaţii naţionale şi europene iar la Viişoara, Târgu Trotuş (11 km).

Transportul public local de călători la nivelul Municipiului Oneşti este organizat sub formă de 2 trasee (gară-Bulevardul Oituz-Libertăţii-Capucini şi gară-Bulevardul Republicii) care acoperă întreaga suprafaţă teritorial-administrativă a Municipiului, conform proiectelor de traseu elaborate în anul 2009.

Onești (maghiară Ónfalva sau Onyest, in trecut Gheorghe Gheorghiu-Dej) este un municipiu de rangul 2 din județul Bacău, Moldova, România. Între 1965-1989 a fost principalul oraş industrial din judeţ. La recensământul populației din 2002 avea o populație de 51.416 locuitori, fiind al 45-lea oraș din țară după numărul de locuitori (clasându-se între orașele Slobozia și Alexandria).
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°15'16"N   26°47'54"E

Comentarii

  • Is this the best description you can get for this city...
  • dragut oras e si un oras crestin.
  • Aici au fost facute o parte dintre filmarile la filmul Post Restant in rolurile principale Iurie Darie si Ion Dichiseanu care erau ingineri abia veniti ca sa lucreze pe santierul ,,Teatrului Nou'', Casa de Cultura dar santierul era al Hotelului Trotus.
  • Acest municipiu a fost construit de Gheorghe Gheorghiu Dej in totalitate, el venea de multe ori in vizita, na doar era opera lui, nu? Ceausescu a fost primul demolator al lui, si al intregii Moldove, apoi tiganul de Iliescu etc. Acum se numeste ORASUL FANTOMA!
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 4 ani