Biblioteca Naţională a României (2012- inaugurat actualul sediu) si Ministerul Culturii (Bucureşti)

Romania / Bukarest / Bucharest / Bucureşti / Bd. Unirii, nr. 22
 bibliotecă  Adaugă categorii

Adresa: Bd. Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti
website: www.bibnat.ro

CONSTRUCŢIE: Începută în anul 1986; suprafaţă de 57.000 mp; în 1990, fondurile pentru finalizare au fost redistribuite.
Biblioteca Naţională are 14 săli mari de lectură, şase săli de conferinţă, librării, săli de proiecţii, expoziţii, dar şi de audiţii.
În interiorul ei se vor deschide patru cafenele,sala de lecturi uşoare, unde se vor putea citi ziare şi reviste.Terenul pe care este amplastă Biblioteca Naţională măsoară 54.000 de metri pătraţi, suprafaţa construită fiind de peste 15.000 de metri pătraţi.
Biblioteca are 300 de locuri de parcare, iar arhitectul spune că în curtea ei ar putea fi construit un nou sediu pentru Teatrul de Operetă "Ion Dacian", care urmează să părăsească spaţiul din clădirea Teatrului Naţional Bucureşti, aflat în renovare. In luna ianuarie, în cadrul Bibliotecii va fi amplasat şi sediul Ministerului Culturii.
Costul total al lucrărilor de la Biblioteca Naţională se ridică la 104.839.121 de euro, fără TVA. Accesul la sălile de lectură va fi, ca şi până acum, gratuit.

www.youtube.com/watch?v=N8Gw8PYiZ24
www.bibnat.ro/
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°25'31"N   26°6'36"E

Comentarii

  • Ok, dragi bucuresteni, voi sunteti constienti ca astia va trag de sfoara de 20 de ani, da? Stiu ca nu oricine poate face ceva cu adevarat impotriva lor, dar felul in care vi se explica chestiile astea par normale, dar cladirile mari de construiesc de la zero in 2-3-4 ani. Nu 26.
  • Pardon, am uitat. Mi-am adus aminte de cum se faceau marile constructii din Evul Mediu: constructia Bisericii Neagre din Brasov a durat 93 de ani, a Catedralei Evanghelice din Sibiu - 149 de ani, a Catedralei Notre-Dame din Paris, 182 de ani, St. Paul din Londra - peste 200 de ani. Grandioasa Catedrala din Koln a durat 632 de ani. Thank God for Wikipedia.
  • nu o termina din doua mari motive> 1) la conducere sunt numai ignoranti si ahtiati de bani si, deci, ce inseamna cultura pentru ei; 2) mai bine o lasa sa se ruineze pentru ca va iesi un minunat proiect imobiliriar, un mall, ceva....gretos
  • Uite ca au terminat-o, incetati cu comentariile de doi lei.
  • xfgfg
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 8 luni