Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum"

Romania / Sibiu / Strada Postăvarilor, 18
 şcoală / gimnaziu / liceu, învăţământ liceal

În Sibiu, necesitatea unei scolii în domeniul industriei alimentare a aparut datorita existentei numeroaselor fabrici de profil de renume: “Lica”, “Scandia”, “Sibiana”.
În anul 1949 în localul din strada Turismului, sub patronajul Ministerului Industriei Alimentare se înfiinteaza scoala profesionala pentru meseriile: macelar, brutar, laptar.
Noul local al scolii, Liceul Industrial pentru Industrie Alimentara Sibiu, a luat fiinta si a fost legiferat în anul 1966, prin HCM 2013/1966.
Nasterea liceului se datoreaza efortului neprecupetit al cadrelor didactice, elevilor si parintilor elevilor , care au dorit cu ardoare sa aiba scoala lor în care sa învete si sa se instruiasca pentru meserie si viata.
În anul 1968 s-a realizat studiul tehnico-economic si la sfârsitul anului, proiectul de constructie.
În 12 decembrie 1970 întreg personalul scolii a îmbracat haine de sarbatoare spre a cinsti în cadrul unei bucurii generale inaugurarea noului lacas de învatamânt, inaugurarea Liceului Industrial pentru Industrie Alimentara Sibiu.
În anii urmatori, prin comasarea liceului cu scoala profesionala, baza materiala s-a îmbogatit cu doua internate si o cantina, iar mai târziu s-au construit sala de sport si microîntreprinderea scolara.
A crescut numarul de clase, de elevi, si numarul cadrelor didactice si ajutatoare care si-au îndeplinit nobila misiune de a forma si educa tânara generatie pentru profesie si viata.
Astazi Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentara Sibiu face parte din reteaua scolilor sibiene care asigura pregatirea tehnologica a elevilor în domeniul industriei alimentare.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°48'25"N   24°8'59"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 9 ani