Facultatea de Medicină "Victor Papilian"- Biblioteca Centrală Universitară

Romania / Sibiu / Strada Lucian Blaga, 2A
 universitate, bibliotecă, facultate, 2005_construction (en), clădire de învăţământ, medical school (en), 2000s construction (en)

Facultatea de Medicină “Victor Papilian” din Sibiu a fost înfiinţată în anul 1990. Specializarea Medicină Generală este acreditată din decembrie 2000 ( publicat în M.O. 639/7 ), iar Medicina Dentară este acreditată din august 2005 ( publicat în M.O. 766/23). Specializarea Asistenţă Medicală ( 3 ani ) a fost acreditată, iar specializările Moaşe şi Asistenţă Medicală ( 4 ani ) sunt autorizate provizoriu.
Există o preocupare permanentă pentru desfăşurarea unui învăţământ medical competent pe plan naţional şi internaţional (conform cerinţelor Uniunii Europene), astfel încît diplomele de absolvire sunt recunoscute automat pe plan european.
În cadrul facultăţii noastre studiază peste 1300 de tineri, studii licenţiate la zi şi postuniversitare, şi activează 138 de cadre didactice titulare, cu o pregătire didactică deosebită. Facultatea de Medicină “Victor Papilian” este instituţie organizatoare de studii doctorale, studii postuniversitare şi de tip master.
Baza clinică a facultăţii cuprinde 3000 de paturi şi un sediu ultramodern de 5000 m2, în care îşi desfăşoară activitatea disciplinele preclinice. Laboratorul de informatică dispune de o retea de 20 de calculatoare cu acces internet prin fibră optică, permitând documentarea studenţilor şi a cadrelor didactice. Studenţii medicinişti beneficiază de locuri de cazare în campusul universitar.
În funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură, studenţii beneficiază de burse oferite de M.E.C. şi de burse în străinătate (datorită relaţiilor stabilite de facultatea noastră cu alte instituţii din Franţa, Germania, Anglia, SUA, Belgia, Olanda).
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°47'36"N   24°9'23"E

Comentarii

Acest articol a fost modificat ultima dată acum 7 ani