Portal-Monumentul Regimentului 8 Infanterie Costieră din Varna (Varna)

Bulgaria / Varna / Varna / 8-mi Primorski polk Blvd.
 1936_construction (en), memorial de război, memorial arch (en)

Portalul-Monumentul Regimentului 8 Infanterie Costieră din Varna este singurul de acest fel din Balcani, dedicat unui regiment unic (sau orice altă unitate militară).
Toate numele (2.850) ale ofițerilor și soldaților căzuți au fost gravate cu aur pe 42 de plăci comemorative. După cel de-al Doilea Război Mondial, s-au adăugat alte două plăci, purtând numele a 50 de cetățeni căzuți în război din Varna. În 1898 a fost construită o clădire de cazarmă (acum inexistentă), iar în 1934, colonelul Dimkov a sugerat construirea unui monument în formă de portal lângă el.
Monumentul a fost proiectat simetric - cu o parte centrală și două părți laterale. Cel central avea forma unui arc de triumf, cu o deschidere mare, arătată în partea superioară. O inscripție de bronz deasupra deschiderii scrie „Slavă eternă celor care au căzut în numele Patriei”; alte două inscripții, purtând anii 1912 - 1913 și 1915 - 1918, împodobesc cele două laturi ale deschiderii. Cele două părți laterale erau formate ca niște coloane dreptunghiulare înalte, la picioarele fațadei, doi soldați de piatră (de sculptorul Cyril Șivarov) stau pe garda veșnică. Pe de altă parte, două hărți de piatră înfățișează marșul victorios al Regimentului în timpul războaielor balcanice și a primului război mondial.
Portalul-Monument a fost inaugurat pe 15 noiembrie. Acum, este situat pe una dintre arterele Varna care poartă numele Regimentului 8 Infanterie Costieră.

visit.varna.bg/ro/monument_triumph_arch_8_regiment.html
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   43°12'49"N   27°55'31"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 1 an