Cazinoul de mare (Varna)

Bulgaria / Varna / Varna / Primorski Boulevard, 22
 restaurant, muzeu de artă / galerie de artă, 1926_construction (en)

În căutarea de noi oportunități și alternative după criza economică în urma războaielor din prima jumătate a secolului XX, la 10 iunie 1921, guvernul Varna a decis să transforme Varna într-un oraș balnear „împreună cu Nisa și Monte Carlo” pentru a glorifica Bulgaria. în toată Europa. În acest scop, a fost emis un decret regal în 1925 și a început construcția unuia dintre simbolurile din Grădina Mării: Băile Mării, Cazinoul de la Mare și fântâna de sirenă.
În 1926, în imediata vecinătate a Băilor Mării, a început construcția Cazinoului de la Mare, proiectat de arcada. Zhelyazko Bogdanov (1893 - 1946). Imediat după deschidere, a devenit unul dintre principalele centre culturale din Varna.
În 1958, un incendiu a ars clădirea emblematică, iar în 1959, conform unui proiect de arcada. Panayot Minkov a fost reconstruit, iar Cazinoul Sea rămâne în această formă până în zilele noastre.
În ceea ce privește stilul, clădirea prezintă elemente ale Art Deco, modernismul bulgar și Art Nouveau. În Cazinoul de la Mare, pe lângă jocurile de noroc (cărți, ruletă etc.), au avut loc multe evenimente culturale - concerte, expoziții, baluri etc.
În toamna anului 2017, renovarea și reconstrucția cazinoului Sea a fost finalizată.

visit.varna.bg/ro/morsko-kazino.html


www.youtube.com/watch?v=r9f0NvkEK4Y


www.youtube.com/watch?v=_0zYtzQnCTw
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   43°12'13"N   27°55'26"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 1 an