Острів Сейбл

Canada / Nova Scotia / Louisbourg /
 острів, заповідник / резерв, національний парк

Острів являє собою вузьку піщану косу у формі півмісяця, його ширина не перевищує 2 км при довжині понад 38 км, площа близько 34 км². Навколишні неглибокі води містять численні піщані мілини та обмілини, що вкупі з густими туманами і сильними вітрами спричиняє велику небезпеку для судноплавства.

Острів розташований на основному маршруті морського сполучення між Європою і східним узбережжям Північної Америки, і з 1583 року 350 кораблів потерпіли аварію у довколишніх водах. Через те острів був прозваний «цвинтарем Атлантики».

Свою назву острів одержав через пісок (фр. sable), з якого він складений. Внаслідок морських течій та жорстоких океанських штормів, які переміщують піщані маси, острів постійно міняє розмір і форму і повільно зсувається у східному напрямку. Протягом останніх 200 років зафіксовано переміщення на 44 км.

В околицях острова часто трапляються густі тумани через взаємодію холодної Лабрадорської течії з теплим Гольфстрімом. Під час зимових місяців внаслідок притоку тепла з Гольфстріму острів Сейбл інколи є найтеплішим місцем в усій Канаді.

Постійно населяють острів лише 15 осіб і декілька сот диких коней.
Міста поруч:
Координати:   43°58'38"N   59°55'33"W
  •  309 км
  •  523 км
  •  586 км
  •  607 км
Ця сторінка востаннє змінена 12 років тому