Wikimapia is a multilingual open-content collaborative map, where anyone can create place tags and share their knowledge.

Rafinăria Petrobrazi

Romania / Prahova / Brazi /
 producţie, industria petrolului

Rafinăria Petrobrazi Ploiești, numită și Rafiserv Petrobrazi este o rafinărie de petrol din România. Este amplasată în partea de sud-vest a orașului Ploiești și ocupă o suprafață de aproximativ 440 hectare. Primele capacități de prelucrare a țițeiului au fost puse în funcțiune în anul 1934 și prelucrau 300.000 tone/an. După cel de-al doilea război mondial, Petrobrazi și-a dezvoltat continuu atât capacitatea de prelucrare a țițeiului, cât și structura de fabricație, ajungând ca în prezent să fie una din cele mai complexe platforme petrochimice din România. Începând cu luna septembrie 1997, Petrobrazi a fost integrata în Petrom, devenind automat una din sucursalele sale.

Petrom a preluat din nou, în ianuarie 2006, pachetele de control ale companiilor de servicii de întreținere în rafinării, Rafiserv Petrobrazi și Rafiserv Arpechim, care au fost externalizate înainte de privatizarea Petrom, în anul 2004. Prin cele două rafinării proprii, Petrobrazi și Arpechim, Petrom are o capacitate anuală de rafinare de opt milioane de tone, ceea ce reprezintă circa 40% din capacitatea totală de rafinare a țițeiului în România.

În anul 2005, Petrobrazi avea o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual[4]. În anul 2006, rafinăria a procesat aproximativ 3,1 milioane de tone de țiței.
Cifra de afaceri în 2006: 67,2 milioane lei
Venit net în 2006: -7,4 milioane lei (pierdere)

În 2013 CEO-ul OMV, Gerhard Roiss, anunța că în 2014 se preconizează finalizarea unor lucrări de modernizare a rafinăriei Petrobrazi, singura unitate de procesare a petrolului din portofoliul Petrom, în valoare de 600 milioane de euro. În cadrul acestui program Petrom a inclus și punerea în funcțiune a unei noi instalații de desulfurare a gazelor, instalație în valoare de 40 miliroane euro.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°52'19"N   26°0'26"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 8 ani