Redonda

Montserrat / Saint Johns /
 sziget, rocks (en), természetvédelmi terület, nemzeti park, national park (en), territorial dispute (en)

Redonda egy sziget az Atlanti-óceán nyugati részén, a Kis-Antillák szigetcsoportjához tartozik.
A vulkanikus eredetű sziget területe 1,6 km² és Antigua és Barbuda részét képezi. 80 km-re délnyugati irányban található Antiguától, valójában nem más mint egy hatalmas vulkanikus szikla, 300 m magas sziklafalakkal, legnagyobb tengerszint feletti magassága 320 m.
Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493 november 12.-én, második útja során, a szigetet Santa Maria la Redonda névre keresztelte.
A sziget lakatlan, leszámítva az itt megpihenő halászokat és turistákat. A terület gazdag foszfátlelőhely volt, mely az itt az évezredek alatt lerakódott guanóból jött létre, de az altalajkincs kiapadt a XIX. században folytatott intenzív bányászatnak köszönhetően.
Állítólag 1865-ben egy bizonyos Matthew Dowdy Shiell a közeli Montserrat-sziget lakója kikiáltotta saját magát Redonda legális királyának.
Az aktuális "király" szabadon osztogatja a "Királyság" arisztokrata rangjait. Jelenleg 35 US dollárért lehet csatlakozni Robert király tengerészetéhez, hogy megvédhessék a szigetet a gonosz betolakodóktól. Saját csónakot vinni kell...
Közeli városok:
Koordináták:   16°56'18"N   62°20'41"W
This article was last modified 13 évvel ezelőtt