Bucharest Financial Plaza(83m) (Bucureşti) | clădire de birouri

Romania / Bukarest / Bucharest / Bucureşti / Calea Victoriei, 15
 clădire de birouri  Adaugă categorii

Former Bancorex HQ, now an office building.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°25'57"N   26°5'47"E

Comentarii

  • Totusi... Sediul central BCR Erste.
  • Odioasă construcţie care a desfigurat centrul vechi. Banii fac totul în Bucureşti, cu ei poţi face orice. Bătaie de joc !
  • O zona malefica in Bucuresti Pe locul acestei constructii a existat pana in 1977 faimosul Hotel de France. Pe locul hotelului au fost mai inainte Casele Damaroaiei (de fapt se numea Maria Damaris, casatorita Ipsilante), in care a functionat apoi Agia cu beciurile sale politienesti. Aici domnea nelegiuitul chehaie Costake Chiorul, cel renumit in cronici ca folosea "oua coapte la subtiori, vatraie si lanturi incinse pe pantecele arestatilor. Hotel de France, ridicat de boierul Ghica-Comanesti cu mari cheltuieli materiale, niciodata amortizate, l-au adus in final la ruina. Complexul, care s-a numit apoi Grand Hotel si ulterior Hotel Victoria, a fost renumit pentru multele sinucideri ce au avut loc aici. Comunistii care l-au confiscat nu s-au bucurat de el, incendiindu-l de vreo doua ori si, cum spune romanul, "dand pe mere ce a luat pe pere". Ulterior, supraetajarea constructiei, ca si demolarea ei intempestiva au facut obiectul multor discutii si dispute. Ceausescu a concediat un primar pentru demolare nelegala, adica fara acordul sau expres. Bancorex - acea "Banca pentru mileniul trei" - ridicat pe acelasi loc, nu a stralucit nici ea in rezultate, sucomband cu mult inaintea mileniului cu pricina. Cel care a preluat moderna cladire inaltata pe vechi si malefice locuri, in speta Banca Comerciala Romana, trebuie sa se tina tare. S-a si vazut... (citat din lucrarea "Incursiuni in paranormal" - autor: Silviu N. Dragomir)
  • frumoasa priveliste de la et 17
  • o magaoaie fara nicio legatura cu restul. in fata, oprirea - nemaivorbind de stationare - este interzisa. ei, si?! masinile is puse chiar sub indicatorul de oprirea interzisa si sub ochii politistilor, care parca au orbul gainilor.
  • constructia nu respecta arhitectura zonei dar e un simbol pentru ce se intampla in romania in general.
  • Arata toate comentariile
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 13 ani