Урочище Метелене

Ukraine / Cherkaska / Horodyshche /
 урочище, рослинність, зелені насадження
 Завантажити фотографію

Метелене — це мініатюрна гірська країна, де високі горби тягнуться один за одним. Всього їх налічується 17, найвища точка має висоту 222,4 метри. Багато з них мають свої назви: Ряба гора, Кабан, Три бугри. Деякі з них вкриті сосновими лісами, інші- мішаними. На окремих горбах прослідковуються висотні пояси — біля підніжжя ростуть дерева, вище-кущі, далі-луки.
За переказами старожилів була колись в урочищі одна хатина, в якій проживав дід Метелиця. Він відзначався гостинністю, був гарним співрозмовником, бо знав багато життєвих історій був свідком багатьох подій. У нього була велика пасіка. До діда часто заходили пастухи води напитись, мандрівники — відпочити, завадівчани – купити меду або просто поговорити про те, про се. Так і казали : «Піду до Метелиці». А згодом і урочище стали іменувати Метеленим.
Це Завадівські Карпати, як часто називають Метелине місцеві жителі. У свята сюди приїздять цілими родинами, щоб відпочити від буденного життя, поспілкуватись з природою, вдихнути цілющого повітря, наповненого запахами сосни та квітучого різнотрав’я.
korslib.net.ua/metelene-zavadivski-karpati
Міста поруч:
Координати:   49°22'38"N   31°23'32"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому