Полотно демонтованої трамвайної колії (Київ)

Ukraine / Kyyiv / Kiev / Київ
 зачинений/ліквідований  Додати категорію

Рух закрито 23 лютого 2011 року. Навесні цього року демонтовані колії на Поштовій площі, біля cтанції метро «Дніпро», а також розворотне кільце біля моста Патона, нині там транспортні розв'язки. Влітку 2013 року демонтовано ділянку біля Колони Магдебурзького права. У вересні 2015 року колії зняті з Братської вулиці, частково розібрано кільце на Контрактовій площі.

Маршрут з'єднував Контрактову площу і початок бульвару Дружби Народів, обходив райони від Подільського до Печерського і назад. Раніше там ходили й інші трамвайні маршрути, але після зняття колій з моста Патона вони були закриті. Був досить довгий маршрут від ЗЗБК (завод залізобетонних конструкцій) до Контрактової площі. Він починався практично в лісі, неподалік від вищезгаданого заводу, проходив Нову Дарницю, шляхопровід через залізничні колії станції Дарниця, Ленінградську (нині - Дарницьку) площу, Русанівку, міст Патона і далі йшов по Набережному шосе вздовж Дніпра до Контрактової площі.
Міста поруч:
Координати:   50°26'45"N   30°33'8"E

Коментарі

  • Ще не розібрали?
  • Ще ні. Колії починаються тут: https://www.google.com/maps/@50.4485605,...2!1b1!2i45 А закінчуються тут: https://www.google.com/maps/@50.4360004,...312!8i6656 В цьому році є ймовірність демонтажу всіх, котрі залишилися на Набережній, в зв'язку з планами міськвлади прокласти велодоріжку ...
  • На початку жовтня демонтовані - залишилися лише шпали біля риб. ринку.
Ця сторінка востаннє змінена 5 років тому