Міжнародний аеропорт Сан-Франциско

USA / California / Millbrae / U.S. Route 101 Bayshore Freeway
 аеропорт, міжнародний аеропорт

Міжнародний аеропорт Сан-Франциско (англ. San Francisco International Airport, IATA: SFO, ICAO: KSFO, FAA LID: SFO) — найбільший аеропорт за пасажирообігом в області затоки Сан-Франциско та другий за пасажирообігом в Каліфорнії (після міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса). Знаходиться за 21 кілометр (13 миль) на південь від Сан-Франциско в окрузі Сан-Матео, між містами Сан-Бруно та Міллбрей. Аеропорт пов'язує густонаселену область затоки Сан-Франциско з усіма основними містами США, Північної та Південної Америки, Європи, Азії та Австралії. За даними на 2008 рік міжнародний аеропорт Сан-Франциско займав десяте місце за пасажиропотоком в США і двадцять перше місце в світі.
Аеропорт служить хабом для авіакомпанії United Airlines, а також є одним з головних аеропортів для Virgin America і Alaska Airlines. Місцеве населення часто називає його SFO — за його кодом IATA.
Аеропорт має різні заклади для зручності пасажирів, зокрема велику кількість барів, кафе і ресторанів, магазинів, камерою зберігання, громадськими душовими, медичним пунктом, кімнатою відпочинку для пасажирів-військовослужбовців та їхніх сімей. Також в терміналах розташовуються: музей авіації імені Луїса Турпена, бібліотека комісії з аеропорту, в залах очікування проходять постійні та тимчасові виставки предметів мистецтва. На території аеропорту доступна безкоштовна бездротова мережа з доступом в інтернет.
Міста поруч:
Координати:   37°37'21"N   122°22'46"W