Національний природний парк "Верховинський" | заповідник / резерв, національний парк, заповідник для тварин

Romania / Maramures / Borsa /
 заповідник / резерв, національний парк, заповідник для тварин

Верхови́нський націона́льний приро́дний парк (Рис.2.1)— природоохоронна територія на території Верховинського району Івано-Франківської області. Парк створений згідно з указом президента України Віктора Ющенка 22 січня 2010 року.
Національний природний парк «Верховинський» розташований на території Голошинської та Зеленської сільських рад в межах Верховинського району Івано-Франківської області. Площа парку - 12022,9 га.
Верховинський національний природний парк поєднує на своїй території типові для Чивчинських і Гринявських гір гірські та долинно-річкові природні комплекси, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Тут створені умови для проведення наукових досліджень, екологічної пропаганди і виховання.
Науково-дослідна робота на території парку проводиться з метою вивчення природних процесів, забезпечення постійного спостереження за змінами екосистем, екологічного прогнозування, розробки наукових основ охорони, відтворення і використання природних ресурсів та особливо цінних об’єктів Парку, відповідно до законів України «Про природно-заповідний фонд України», «Про наукову і наукову технічну діяльність», «Про наукову і науково-технічну експертизу», «Про науково-технічну інформацію».
Міста поруч:
Координати:   47°49'23"N   24°49'39"E
Ця сторінка востаннє змінена 9 років тому