Stadion Hillsborough (Шеффилд)

United Kingdom / England / Sheffield / Шеффилд / Penistone Road North
 stadion, World Cup football stadium (en), nogometni stadion, football second league (en)

Home of Sheffield Wednesday. Teško je oštećena u 2007 Sheffield Poplave. Slike 1 i 2 su poplave.

Stadion Hillsborough je dom nogometnog kluba Sheffield Wednesday in Sheffield, Engleska. Nogomet je igrao na terenu budući da je bio otvoren od 2. rujna 1899, kada danas je iz njihove originalne terenu na maslinik. Danas je to sve kapaciteta 39.814 sjedala stadionu, što je najveći stadion u gradu. Velika većina sjedala su pokrivena. Ona se nalazi u Sheffield predgrađu Hillsborough.

15. travnja 1989, u prizemlju je bila poprište jednog od najgorih sportskih tragedija svih vremena, kada su drobljeni 96 navijača Liverpoola na smrt u FA Cup semi-final in zloglasnog Hillsborough disaster. To je potaknulo niz poboljšanja sigurnosti na terenu i na ostalim stadionima širom zemlje.

Iako je tlo je dobila malo ulaganja od Eura 1996, to je još uvijek smatra "lijepa zemlju oozing karakter." Ona ima dva velika odvojena dva kata tribina i dva velika jednog kata štandova, koji su svi pokriveni. Sva četiri štandovima su slične veličine u pogledu kapaciteta, ali uz južnoj tribini se najveći i Zapada štand (koristi se za daleko fanove) najmanji. Samo je jedan kutak tlo je ispunjena, između Zapada i Sjeverne štandovi. Ovo područje, poznato kao terasa North West, otkriven je i koristi se samo za posjećivanje pristalica kada Zapad štand gornji i donji redovi su pune. Na drugom kutu na Zapadu štand je elektronski semafor.

Ozloglašen Boxing Day Massacre dogodilo ovdje, kada je igrao derbi Steel City ovdje na 26. prosinca 1979. Rezultat:

Sheffield Wednesday 4-0 Sheffield United
Nearby cities:
koordinate:   53°24'40"N   1°30'2"W
  •  52 km
  •  114 km
  •  181 km
  •  211 km
  •  232 km
  •  330 km
  •  334 km
Array