Кременецька міська бібліотека-філіал ім. Ю. Словацького (Кременець)

Ukraine / Ternopilska / Kremenets / Кременець / вул. Шевченка, 18

У 1946 році було засновано міську бібліотеку м. Кременець, розташована вона була у приміщенні педінституту на 2 поверсі.
Фонди скомплектовані були із міських, шкільних бібліотек, а також дарунків жителів міста. У 1950р. фонд становив 4000 прим.книг, бібліотека обслуговувала 600 читачів. На той час бібліотека отримувала періодичні видання, з яких: 3назви газет та 3 назви журналів. З 1951 року бібліотека перемістилась у відремонтований будинок – родове помістя пол.. письменника Ю.Словацького.
Працювало на той час у книгозбірні два бібліотекарі- Щеглова З.О. та Миронюк Л.Б. З початку 1952 р. бібліотеку очолила Вернигора Н.А. , а восени Сипченко Л.П., яка була на займаній посаді до 1975 р. У 1959р. з нагоди 150 річчя з дня народження земляка, польського поета Ю.Словацького бібліотеці Указом Верховної Ради присвоєно звання Ю.Словацького. З 1976 року завідувачкою бібліотеки стала Т.Майкова , яка довгі роки докладала максимум зусиль, щоб книгозбірня була однією з кращих в районі та області. У 2000 році бібліотеку було знову переведено у інше приміщення, в зв’язку з тим, що родинний будинок Ю.Словацького став літературно-меморіальним музеєм поета-земляка. З 2001р.завідувала бібліотекою О.Вальчук. На сьогодні бібліотека ім..Ю.Словацького є центральною бібліотекою, (директор Л.Щербатко).
Книгозбірня обслуговує понад 5тис. читачів. У бібліотеці працює абонемент, читальний зал, юнацький відділ, методичний відділ ,відділ комплектування та обробки літератури. Фонд бібліотеки становить понад 45 тис. примірників , з них майже 43 тис.прим.книг. Бібліотека комп’ютеризована, а тому читачі мають можливість користуватись послугами Інтернету та засобами копіювально-розмножувальної техніки. (bibliokrem1.blogspot.com/p/blog-page_25.html)
Міста поруч:
Координати:   50°5'35"N   25°43'32"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому