Инвестиционен проект Koza Square (бъдещ строителен обект) (София)

Bulgaria / Sofija grad / Sofia / София
 строящ се обект  Добавяне на категория
 Качване на снимка

Най-новият проект на турската Garanti Koza в София (след Гранд Каньон в Младост 1 на мястото на бившия унивесален магазин АСКО Деница). Проектът ще включва жилищни кули, офис площи, хотел, търговска част, ресторанти и кафенета. Ще има и развлекателен център, а в сърцето на Koza Square ще бъде изкуствена лагуна. Комплексът ще включва три жилищни кули с от 52 до 54 етажа, а всяка от тях ще има около 726 апартамента (от студиа до тристайни жилища) и един пентхаус.

Теренът е закупен от компания на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Минало:

1) Търговски център Европа и Европа Тауър 209 м./43 ет. (замразен проект). Проектът е прекратен след разчистване на терена и изграждане на основите за кулата с началото на икономическата криза през 2008-2009 година.
2) Терен на бивш завод за мотокари Балканкар Средец
Nearby cities:
Координати:   42°41'20"N   23°17'59"E

Коментари

  • Получиха отказ от РВД. Сградата би била твърде висока и се намира на пътя на самолетите.
  • Нямам думи. Верно ли това е официалното оправдание за отказа. Тя половин София значи пречи.
  • Не е така. Сградата щеше да е опасна за полетите, потвърди ми го запознат. Едва са се справили с убийствения натиск на заинтересованите. Има няколко сгради в София, които са потенциален проблем, но чрез умело планиране на полетните маршрути проблемите се избягват. Някои от тези сгради, като КНСБ на пл. Македония, са построени през главата на РВД едно време. Летище София е твърде близо до центъра на града и докато не бъде преместено ще трябва всяко високо строителство да се съобразява с този факт.
This article was last modified преди 6 години