Brearedsskolan

Sweden / Halland / Halmstad / Mahultsvägen, 12
 Upload a photo

Brearedsskolan ligger 16 kilometer från Halmstad i Simlångsdalens samhälle som är en historisk och naturskön bygd med djupa skogar och flera insjöar. Den vackra naturen är ett kreativt komplement till skolans lärmiljö.
Skolans upptagningsområdet är stort och innefattar många kringliggande byar. Många av eleverna åker därför skolbuss till skolan varje dag.
Skolan har ett praktiskt-estetiskt centrum som kallas Hjärtehuset. Här finns en skapande verkstad där alla barn bland annat kan få måla och göra keramik. Barnen kan också vara med på känsloresor, där man pratar och målar om hur man känner sig; till exempel arg, ledsen eller glad. I Hjärtehuset ligger också textil- samt trä- och metallslöjd.
Brearedsskolan har byggts i omgångar med början på 60-talet. Senaste större ombyggnaden var klar 1999. Idag består skolan av sex huskroppar.
Skola och fritidshem har ett nära samarbete kring alla elever och personalen är delaktig i varandras verksamheter på ett naturligt sätt. Det finns två fritidshem, Lammlyckan och Skogslyckan med cirka 60 barn.

Brearedsskolan är en enparallellig F-6-skola med cirka 110 elever. Det finns också en barngrupp med 5-åringar integrerad på skolan. Eleverna i årskurs 6 undervisas på Vallåsskolan 1,5 dag per vecka i slöjd, musik, NO, idrott och språkval. I årskurs 7 går eleverna vidare och har då all sin undervisning förlagd till Vallåsskolan.
Nearby cities:
Koordinater:   56°43'19"N   13°8'13"E
This article was last modified 11 years ago