Torrione van Cagli (Cagli)

Italy / Marken / Cagli / Via del Torrione
 toren, fort / versterking, interessante plaats, museum / kunstgalerie
 Een foto toevoegen

De toren is gelegen ten zuiden van het historische centrum van Cagli ( PU ) .
De toren is alles wat overblijft van de oude vesting , ontworpen door Francesco di Giorgio Martini , die deel uitmaakte van een verdedigingsplan in opdracht van hertog Federico da Montefeltro was .
De toren , gebouwd aan het begin van de middeleeuwse muren van de stad Cagli , was de appendix van de nabijgelegen ommuurde vesting , waarvan de ruïnes zijn bewaard gebleven in de ruimte grenzend aan het klooster en de kapucijner kerk op de heuvel van dezelfde naam .
Het fort werd beschouwd als een van de belangrijkste militaire faciliteiten en zeer innovatief , maar , na de bezetting van de stad door de Spaanse milities ( 20 juni 1502 ) de Cagliesi , op instigatie van Duke Guidobaldo , ontmanteld het fort om het onbruikbaar voor bewoners maken .
De toren heeft een eivormige vorm en wordt geleverd met gewaden van steen en baksteen , de laatste alleen gebruikt voor de consoles en de kroon op het werk . De gracht die de toren omgeven , met de keermuur gepleisterd volkomen stil , werd hij gemaakt om al het water te downloaden in 1757 om overstroming van aangrenzende straten te voorkomen .
In de recente gedeeltelijke heropening van de sloot werd gevonden voet van de ophaalbrug . Een ondergrondse passage verbindt de toren met de Rock nog .
Momenteel ( 2001 ) is de thuisbasis van het Centrum voor Hedendaagse beeldhouwkunst, met sculpturen van Pietro Coletta , Eliseo Mattiacci , Nunzio Stefano , Marco Gastini , Paolo Icaro , Hidetoshi Nagasawa .
BRON : www.lavalledelmetauro.org/standard.php?lingua=it&id_sez...
Nearby cities:
Coördinaten:   43°32'42"N   12°38'48"E
This article was last modified 11 jaren geleden